24 Haziran 2010

Kitap boş zamanınızın işi mi?

Anketlerde, istatistik formlarında hatta CV formlarında soruyorlar insana hobileriniz veya boş zamanlarınıza ne yaparsınız? Hani bizimki de entellektüel havası verecek ya; hemen yazıveriyor oraya "Kitap Okurum..." Bak sen şu işe. Böylelerine gel de sinir olma. Yahu kitap boş zaman işi mi. Aslında o soruyo soran da gırgırına soruyor ya neyse. Evet evet eminim gırgırına soruyor. Madem kitap okuyan adama bu kadar önem veriyorsun, eklesene onun hemen altına bir soru daha: "Okuduğun son okuduğun 10 kitabı ve kısa içeriklerini yaz" diye. Bak bakalım kaç kişi cevap verebiliyor. Recep İvedik'in bir sahnesi var ya nasıl da birebir uyuyor bu duruma: hani tekne turuna çıkıyorlar, rehber, bu denizde 300 çeşit balık var deyince Recep'in verdiği cevabı hatırlıyor musunuz: "Saydın mı lan..." İnanın bunlara da böyle cevap veresim geliyor. Muhakkak, hakiki anlamda okuyup cevap verenlere sözümüz yok. Fakat boş zamanımda kitap okuyorum diyene hemen de inanmak gelmiyor içimden. Üstüne basarak söylüyorum; kitap boş zamanı değerlendirmek için bir gereç değil, özellikle zaman ayırılması gereken birşeydir. Sizce de öyle değil mi?

2 yorum:

  1. bencede öyle birşey hatta bir yerlere kitap okumayı sevdiğimi yazarken eminim laf olsun diye yazdığımı sanıyorlardır ben bile her seferinde okuyorum ama inanmaycaklar diyorum boş zamanımda yaptığım birşey kesinlikle değil kitap okumak için heyecanlanmak ayrı bir duygudur benim için :)

    YanıtlaSil
  2. Kendi şahsıma söylemek isterim ki, kitap okumak dışındaki zamanlarımda yaşantımı bazı küçük hobilerle değerlendirmeye çalışırım. Kitap okumayan bir toplumda yaşamaktan da büyük rahatsızlık duyuyorum.

    YanıtlaSil