04 Aralık 2011

Düşmanı uyandırmamak ve yanıltmak için mükemmel çareler bulmuşlar

Afyon karşısına üç piyade, bir süvari kolordusu yığılacaktı, yani yüz bin kadar insan ve on binlerce hayvan... Yürüyüş çizelgelerini ve uygulama esaslarını inceleyen Fevzi Paşa neşe içinde, "Düşmanı uyandırmamak ve yanıltmak için mükemmel çareler bulmuşlar" dedi. Birlikler düşmanın anlamaması için son yığınak yerine taarruzdan bir gün önce geleceklerdi.

Şu Çılgın Türkler s.586 (Turgut Özakman)

7 yorum:

  1. paylaşımların çok güzel...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim faydalanmanızı temenni ederim.

    YanıtlaSil
  3. kitap hayattır bloguna bayıldım :)
    http://butunundunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. ilginize teşekükr ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Ben aslında kitap üzere yazmayacağım,ama yazmak istediğim şey yine tarihe dayanıyoru ve...yameklere : akşam haberlerde keşkek bizim'mi ermenilerin'mi diye tartışma varmış,ben bulgaristan göçmeniyim ,1989 yılında geldik,biliniyor'ki orada yaşayan türkler osmanlı zemanında kalmış bulgaristan'da ,ninelerimiz bu keşkeyi hep yaparlarmış,yani keşkek bizim türk yemeyi ...yarın keşkek yapacağım.

    YanıtlaSil
  6. ilk defa duyuyorum bu konuyu, bilgilendirdiğiniz için teşekükrler, ayrıca nasıl bir yemek bu keşkek?

    YanıtlaSil
  7. geçen hafta akşam haberlerde konuştular,aslında aşureden çıktı konu .Keşkek bugün yaptım ,bakalım ,bu günlerde bloğa eklerim ,memlekette genel olarak bütün tavuk ve aşurelik buday ile kaynatılır ,piştikten sonra kemikler ayıklanır ve neredeyse macun kıvama gelene kadar ezilir .İyi akşamlar .

    YanıtlaSil