25 Aralık 2011

Saatini geri almayı bilmeyen bir kadın

Saati tam bir saat ilerdeydi. Ben de kendisine: "Sanırım saatinizi geri almayı unutmuşsunuz." dedim. İnce bir tebessümle yüzüme baktı ve: "Aramızda kalsın, ben saati geri almayı bilmiyorum." dedi. "Ne?" diye bağırdım... Sonra anlattı: "Ben yemek yapmayı bilmem, çünkü herkes yapabilir. Basit bir iş... Ben araba kullanmayı da bilmem, çünkü o da basit bir iş ve herkes yapabilir... ve ben saatimi geri
almayı da bilmem, çünkü buna vaktim yok! Ben insanların daha kaliteli, saha sağlıklı yaşaması için çalışıyorum. Benim eğlencem, mutluluğum, hayatım, her şeyim işte bu..."

Hayatını insanlığa adamış bu kadın, günde sadece iki saat uyuyor, haftada en az üç seminer düzenliyor, yüzlerce çocuğun yaşaması için mücadele veriyor, insanlığın mutluluğu için gece gündüz aralıksız çalışıyor... Kimden bahsettiğimi bilen bilir. Bilmeyen de yakında öğrenir. Bu ismi biryere not edin! "Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU."

Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım s.220 (Erdal Demirkıran)



Kitabı İndirimli Satın Almak İçinTıkla

4 yorum:

  1. hmmmm ilginç bi bakış açısı

    YanıtlaSil
  2. değişikkk :) hiç bu açıdan değerlendirmemiştim. bi kere ileri almayı unutmuştum da sabahın köründe alışveriş merkezinin kapısına dikilmiştim... yarım saat beklemiştim mart soğuğunda... neyse. not ettik.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  3. farklı bir açı, mesele hayatta neyin daha önemli olduğu...

    YanıtlaSil