31 Aralık 2011

Yayınlanan kitabın tanıtımı nasıl yapılır?

Günümüzde o kadar çok kitap çıkıyor ki, doğrusu birçok iyi kitap da arada kaynayıp gidiyor. Bu yüzden tanıtım çok çok öne çıkıyor. Çok önemli bir rol üstleniyor. Bir kitabın pazarlanması yani kitabı bir ürün olarak kabul edip gerçekten pazarlaması üzerinde çok sıkı bir şekilde düşünmek gerekiyor.

Kitapta önemli olan içerik. İçeriğe hakim olmak gerekiyor pazarlama açısından da... Yani ilan metninden tutun da o kitabın kimlere
gönderileceğine kadar üzerinde düşünülmesi gereken birşey. Herkesin uzmanlık alanına göre bakmak gerekiyor yani gazeteciler mesela bu kitabı okursa beğenebilir ya da beğenemez gibi çeşitli şeyleri düşünmek gerekiyor.

Çok büyük pazarlama mucizeleri olarak ortaya çıkıp sonra satışta hiç de bir yere varamayan bir sürü kitap da var. Çünkü bir şekilde kitap insanların bi yerine dokunmak zorunda. Ama yine de insanların bi yerine dokunabilecek ama kıyıda köşede kalmış da bir sürü kitap var. O yüzden bu ikisinin çok iyi ayarlanması ve insanlara tanıtmak için kulaktan kulağa çok önemli ama o kulaktan kulağayı bir harekete de ihtiyaç var. Bunun sağlanması için sıkı bir üzerinde düşünmeye, sıkı bir beyin fırtınasına ihtiyaç oluyor aslında.

Deniz Yüce Başarır
Doğan Kitap Yayın Direktörü

1 yorum:

  1. ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. sitenizi açmaya çalıştım ama açılmıyor.

    YanıtlaSil