28 Ocak 2012

Öğlen Namazına Nasıl Kalkılır? (Bülent Akyürek)

Daha çok Yılgın Türkler ve İçinizdeki Öküze «Oha» Deyin kitaplarından tanıdığımız benzersiz üslûbu, yaşayışı, cesareti, sert tavırları ve bağımsız kalemiyle ses getiren, ezberleri bozan Bülent Akyürek'in bu kitabı da çok okunacak, çok tartışılacak...

Namaz, İslam'ın, Allah'ın emridir. Namazda huzur bulmak ise temennidir, hedeftir, "Huzur bulamıyorum, öyleyse kılmayayım" gibi bahaneler biraz basit kaçmıyor mu? Nefsini ve dünyayı seccadenin bir adım yanına park edip namaz bittikten hemen sonra, onları terlik gibi ayağına takacak ya da baş tacı edeceksen namazında huzur bekleme! Hepimiz, huzura çıkmış huzursuz Müslümanlarız...

Kuran'da Kehf Suresi var ve "Yedi Uyurîar"dan bahsediliyor. Ben, orada onlarla birlikte uyuyan "Kiîmİr" adlı köpeğe dikkat çekmek istiyorum. Köpek, Allah'ın emrine uyuyor, işte biz Allah'ın emirlerine karşı köpek olabilirsek "kul" olmuş olacağız. Bir lokma veren adamın peşinden ölene dek giden köpekler; bize hayatı, nimetleri, cenneti sunan Allah'a karşı hepimizden daha sadık davranıyorlar.

İnsanlara bakarak öğrenemediğimiz kulluğu, köpeklere bakarak öğrenmekte gecikmiş sayılmayız!

4 yorum:

  1. içinizdeki öküze "oha" diyin kitabını karıştırmıştım. erkeklere hitaben yazılmış bir kitap, sürekli hitap olarak "beyler" kelimesini kullanan bir adam, bunu kitabının kapağında ya da arka kapağında belirtmeli diye düşünüyorum. bana büyük ikiyüzlülük gibi gelmişti. gerek de duymadım zaten okumaya.

    YanıtlaSil
  2. tam değerlendirme yapmak için bence okumak gerek

    YanıtlaSil
  3. okumak için milyonlarca çok iyi kitap varken sadece değerlendirmeyi doğru yapabilmek için bu kitabı okumak mı? ben almayayım, teşekkürler. "beyler" alsın.

    YanıtlaSil
  4. :) siz bu ifadeye oldukça kızmışsınız.

    YanıtlaSil