16 Şubat 2012

Yazarlarla Öğrenciler Gezici Kütüphanelerde Buluşuyor

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi'ne ait Gezici Kütüphane, ilçe ve köylerde yazarlarla öğrencileri buluşturmaya başladı.

İl Halk Kütüphanesi'nin SODES kapsamında kütüphaneye kazandırdığı Gezici Kütüphane, her gün köylere ve ilçelere giderek, halkı kitapla buluşturuyor. Projenin ilk gününde, gezici kütüphane Tut İlçesinde öğrencilerle buluştu.

İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Filiz Karabulut, Gazeteci Yazar Naif Karabatak ve kütüphane personeliyle birlikte Tut'a giden Gezici Kütüphanede bulunan kitaplar öğrencilere tanıtılırken gazeteci yazarla da sohbet etti. Halk Kütüphanesi Müdiresi Filiz Karabulut ve gazeteci yazar Naif Karabatak ilk olarak Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler'i ziyaret etti. Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, kullanılmaz halde olan kütüphaneyi onardıklarını,çok güzel bir mekan haline getirerek kitap severlerin hizmetine sunduklarını söyledi.

İlçe kütüphanesinde öğrencilerle sohbet eden gazeteci yazar Naif Karabatak, kitap okuma, okumanın faydaları, neyi okumalı, nasıl okumalı, nasıl yazılır, nelere dikkat edilir gibi konularda öğrencilerle sohbet ederek, öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi.

Karabatak, kitap okumanın hayal gücünü geliştirdiğini, öğrenmeyi kolaylaştırdığını, bilgiye ulaşmaya fırsat tanıdığını ve farklı bir bakış açısı yakalama şansınıverdiğini belirterek, 'Kitap okumaya zaman ayırın. Tıpkı yemekte damak zevkinize önem verdiğiniz gibi, kitapta da, damak zevkinize önem vermeniz, iyi bilgiyle donatılmanızı sağlayacaktır. Benim için yazmak, yaşamaktır. Yazmak için okumak gerekir. Hayatı tanımak, yaşamın anlamını bilmek, dünyayı tanımak için okumak gerekir. Okuyun, hayatın anlamını kavrayın ' dedi.

Kaynak: Beyazgazete

1 yorum:

  1. Bu tür etkinlikler kesinlikle çok faydalı...Tüm il ve ilçelerde gerçekleşmesi dileğimiz.

    YanıtlaSil