27 Temmuz 2012

Korunma Altındaki Çocuklara 'Kitap Hayattır' Saati

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, korunma ve bakım altındaki çocuklara kitap, dergi ve gazete okuma alışkanlığı kazandırmak için 'Kitap Hayattır' adıyla bir uygulama başlatıyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kars İl Müdürü Akın Oktay, korunma ve bakım altında bulunan çocukların barış, dostluk, dayanışma ve sevgi gibi evrensel değerleri; okudukları, gördükleri, dokundukları ve hayal ettikleri kitaplardaki karakterlerle yaşayarak pekiştireceklerini belirtti. Oktay, bu çerçevede tüm çocukların günlük programlarına ve kuruluşlarının işleyişlerine paralel en uygun zaman diliminin belirlenerek, personelin de özendirici ve katılımcı olacağı 'Kitap Hayattır' sloganlı okuma saati uygulaması başlattıklarını söyledi. Akın Oktay, bunun için kitap okumayı, incelemeyi ve değerlendirmeyi içeren en az 45 dakika süren günlük yaşam etkinliği planlandığını ifade etti.

İl müdürlüklerinin koordinatörlüğünde bu çalışma için bir komisyon kurulduğunu aktaran Oktay, şunları aktardı: "Kitap Hayattır' saati yaş gruplarına göre çocuklarımız için renkli, resimli, kelime dağarcıklarına uygun, yaratıcılıklarını geliştirici ve okul çocuklarımız için okul müfredatlarını tamamlayan kitaplarla başlatılıyor. Kitap okuma alışkanlıkları gazete ve dergi gibi süreli yayınlarla desteklenecektir."

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder