25 Temmuz 2012

Ramazan'da Kitap Okuma Alışkanlığı Artıyor

Ramazan ayının gelmesi ile başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere, dini yayınların satışlarında yüzde 50'nin üzerinde bir artış görülüyor.

Ramazan ayının gelmesi ile başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere, dini yayınların satışlarında yüzde 50'nin üzerinde bir artış görülüyor. Kitap evlerinin düzenlemiş olduğu fiyat indirimleri de bunda etkili oluyor.

Eğitim seviyesi yüksek nesiller yetiştirmenin herkesin ideali olduğunu ve her kesimin buna katkıda bulunması gerektiğini kaydeden Özkırtay Kırtasiye sorumlusu Ayhan Özkırtay, "Şunu özellikle belirtmek isterim, günümüzde kitaplara yapılan yatırım ile nesillerimize okuma alışkanlığı kazandırılıyor ise en büyük yatırım bu demektir. Dolayısıyla kitaba yapılan yatırım toplum ve fert hayatı bakımından son derece önemli ve kalıcı bir kültür hizmetidir." dedi.

NT Kitap Kırtasiye Kars mağaza yöneticisi Yasin Özcan ise kültür hizmetine katkıda bulunmak için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini belirtti. Özcan, "Şu an kampanyada bulunan ve satış adedi bin 500'e varan Kur'an-ı Kerim satışı halkımızın duyarlılığını da gözler önüne seriyor." ifadesini kullandı. Gelenek haline getirdikleri kampanyalarla ilim, kültür ve medeniyet hayatına katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade eden NT mağaza satış sorumlusu Servet Çelik de insanların Ramazan ayında dini içerikli kitaplara büyük rağbet gösterdiğini dile getirdi.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder