26 Aralık 2016

Neden sabahları yorgun uyanırız?

Her şeyin başı da sonu da yine düşüncelerdir. Yatmadan önce bizi rahatsız eden, kafamıza takılan düşüncelerden kurtulup öyle uyumakta her zaman fayda vardır. Bir sürü kafa karışıklığı ve soruyla yatarsak sabahleyin buna yakın bir ruh haliyle uyanırız. Bilinçaltına herhangi bir olumlama yapmadan, duygu ve düşünceleri toparlamadan uyumak sadece yaşadığınız olumsuz günden kaçış olur. Oysa yatmadan önce yapılan bir meditasyon ruh halinizi nötr hale getirecektir. Ve nötr hale gelen düşünceye bir de, afirmasyon (olumlama) yapılıp öyle uykuya dalınırsa, sabaha çok daha zinde ve mutlu olursunuz. Yorgun uyanmak, yorgun bir bedenden ziyade yorgun bir beyinden kaynaklanır. Çünkü bedensel yorgunluk cidden gelip geçicidir.

Pozitif duygu ve düşüncelere sahip olmanın önemini artık tartışmaya bile gerek yoktur. Negatif düşünceler direk negatif duygulara yol açıp bağışıklığınızı düşürür. Hele de uyumadan önceki negatif hal tüm bilinçaltı kodlarınıza işlenir ki; Toparlanması daha da güçleşir. Rahat uyumak için öncelikle kafamızı bir rahatlatıyoruz. Gerekirse sorun olarak gördüğümüz her ne varsa onu kaleme de alabiliriz. Yazarken sorunların bir kısmı kendiliğinden çözülürler. Ve bir anda cevabını bulabilirsiniz. Bunu lütfen deneyin. Rahat uyumak adına birkaç kadeh içki içmek yerine bitki çayı çok daha iyidir. Ya da bir bardak su da olabilir.  Sinir sisteminizi olumsuz etkileyecek yiyecek ve içeceklerden kaçınmak, sabaha daha rahat ve mutlu uyanmanızı sağlayacaktır.



Yorgun uyanıyoruz çünkü zihnen yorgun yatıyoruz. Bazı insanlar sadece dört saat uyurlar ancak zinde uyanırlar. Çok fazla uyumayı dinlenmek sanan insanlar hala var maalesef. Her tür olumsuz duygu durumu sizi hem gün içerisinde hem de gece rahatsız etmeye yeter. Çok fazla yemek yemek ve içki tüketmek uyku sisteminizi alt üst edeceğinden yine sizi yorgun bırakır. Solar pleksus dediğimiz mide çakramız duygularımızın olduğu alandır. Yediğimiz içtiğimiz her şey bizim duygularımızı direk etkiler. Uyku ilaçlarının hiç bir faydası yoktur. Uyku ilaçları belli bir zaman sonra etki etmemeye başlar. Bu aslında tüm kimyasallar için geçerlidir. Sinir sisteminizi sadece siz, kendiniz düzeltebilirsiniz. Bu da sağlıklı yaşamaktan geçer. Uykunuz gelmiyorsa da uyumayın. Yani uykuyu zorlamayın. Zaten her neyi zorlarsanız onu kaçırırsınız.  Ne kadar dingin, sakin bir zihniniz olursa o kadar rahat uyursunuz. Yatakta asla uykuyu beklemeyin. Beklerseniz gelmeyecektir. Dua ve zikir de ruh sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Zikrin ses frekansı çok güçlüdür. Sadece masa başı işi yapanların ekstra spor ve yürüyüşe ihtiyacı vardır. Çünkü zihin ve bedenin dengelenmesi şarttır. Neyi eksik yaptığınızı sorun kendinize. Özünüze. Cevap gelecektir. Düşünceleriniz rahatsız edecek boyuta geldiyse Yüce Yaradan’dan zihninizin sakinleşmesi için yardım dileyin. Zihnim berrak ve dingin diyebilirsiniz. Bunu kodlayın. Aynadaki BEN adlı kitabımda da dediğim gibi; Beden bize bahşedilmiş en değerli armağandır. Ona iyi bakarsanız ruhsal bütünlüğünüz de sağlanacaktır. İyi haftalar diliyorum. Sağlıklı, mutlu, huzurlu...

Burcu Adal Köse
www.burcuadalkose.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder