08 Ocak 2017

Çakraların Yaşamla Bağlantısı



Çakralarımızı tanırsak; Kendimizi tanırız...

1.Kök Çakra:
Tüm bağışıklık sistemimizi yöneten kök çakra, cinsel organlarımızın alt kısmında yer alır. Yeryüzüyle bağ kuramayanlarda, kök çakrada dengesizlik söz konusudur. Bir çocuğun reenkarne olmayı istememesi, bu çakrada dengesizliklere yol açar. Fiziksel olan bu dünyada her türlü korkuların esareti altına girebilir. Bacaklarımız bizim gücümüzdür. Kök çakrada bacakları etkiler. Yaşamı seven, korkusuz cesur kişilerin bacakları her daim güçlüdür. Çakra meditasyonu yapmak, tüm çakraların dengeye gelmesini sağlar. Çakraların fazla çalışması da az çalışması da dengesizliktir.  Mesele yine dengeye gelmektir. Hayatınızda kararlar almada zorlanıyor ya da sürekli belirsizlik yaşıyorsanız, kök çakranızı da dengeye getirmek zorundasınız!

2.Hara Çakra:
Bu kısaca yaratıcılık çakrasıdır. Duygusal anlamda özgüven sıkıntısı yaşayanların hara çakralarında dengesizlik vardır. Duygusal ve cinsel iliksilerde yasamın verimliliğini temsil ederler. Cinselliğimiz ve duygu durumumuz ne kadar netse hara çakramızda o denli sağlıklı olur. Hara çakrası sağlıklı değilse her turlu cinsel sapkınlık söz konusudur. Orgazma ulaşamamak vajina ile ilgili sorunlar, tecavüzler ya da cinsel istismar neticesinde bastırılmış her turlu cinsellik. Şifa çalışmalarıyla hara çakra dengeye getirilebilir.                   


3. Çakra: Solar Pleksus (Mide Çakrası)
Pankreas, mide, safra kesesi, dalak, karaciğer bağırsaklar gibi organları yönetir. Bu organlardaki hastalıklar, solar pleksusun sağlıklı olmadığını gösterir. Fiziksel dünyada, aşırı derecede maddiyata bağlanma gibi durumlar oluşturur ve sürekli tatminsizdir, mide çakrası dengede olmayanlar. Kontrol düşkünü ebeveynlerin çocuklarında görülür. Çocuğa aşırı kontrol odaklı bağlar kuran ebeveynlerin sonunda başkalarıyla guzel, kuvvetli iliksiler kuramayan evlatları olur. Genetik kodlarla birbirimize bağlıyız. Ve böyle olması kaçınılmazdır. Bu bağları temizlemek gereklidir. Öncelikle bilinçaltı kodlar değiştirilerek sonrasında çakra meditasyonları ve elle şifa yöntemiyle dengelenebilir.

4. Çakra: Kalp Çakrası
İki göğsümüzün arasındadır. Kan dolaşım sistemimizi temsil eder. Bu çakradan gelen bağlar, iliksilerimizdeki sevgiyi ifade etmektedir. Sağlıklı yaşanmayan ilişkilerde bu çakra hasar görür. Ve kalp çakrası kapanır. Kalbimizde nöronlar var. Ve kalbimizdeki nöronlar, beynimizdeki nöronlardan çok daha güçlüdür. Bu sebeple kalp önemli bir organdır. Tansiyon problemi olan hastalarda genelde kalp çakrası sıkıntılı olur. Kişi kendisini aşağılık görebilir. Anlaşılamadığını düşünebilir. Kendisine sürekli acıyabilir. İnsanin kendisiyle barışma haliyle kalp çakra düzene girer. Bilinçaltındaki kodlar değiştirildiği ve yerine yeni kodlar yüklendiğinde kalp çakra düzenli dönmeye devam eder.

5. Çakra: Boğaz Çakrası
Boğaz bölgesinde yer alır. Beş duyumuzu temsil eder. Nefesimiz, akciğerlerimizde boğaz çakrasıyla ilintilidir. Alerji sıkıntıları, bu çakranın dengesizliğinden kaynaklanır. Öksürükler ya da cilt hastalıkları da ona keza. Gözlerde bozulma, kulaklar hep bu çakrayla ilintilidir. Tiroid probleminiz varsa bu çakrayı düzene sokmalısınız. Boğaz çakrası, iyi işlev gördüğünde hakikatimizi ifade ederiz. Hakikat dediğimiz ise yüksek iradedir. En basta söz vardı. Ve söz Allah idi. Söz bir şeyleri meydana getirdi. Söylediğimiz sözler fiziksel dünyada cisimleşir. İlişki bağlarımız, sağlıklı olduğunda, bir ilikside birbirimize söylediğimiz hakikatler iliksinin pozitif oluşumunu ortaya koyar. Bu da ilişkinin yüksek iradesiyle ayni çizgidedir. İste o vakit; iliksi kurmadaki amacımıza ulaşırız. Kendisini ifade edemeyen, sozleri boğazında düğümlenen insanlar vardır. Bu kişilerde, boğaz çakrasında blokajlar oluşur. Çakra meditasyonları, elle şifa ve diğer şifa yöntemleriyle sağlıklı bir boğaz çakrasına ulaşabilirsiniz.

6.Alın Çakrası: (Üçüncü Göz)
İki kaşımızın ortasında yer alır. Hatta göz kapaklarımızın üst bölgesini de kapsar. Bu çakradan gelen bağlar, fikir alışverişindeki yüksek kavramları görmenin coşkusunu ve bu fikir alışverişi kimle gerceklesiyorsa, onunla koşulsuz sevgiyi yasama deneyimini temsil eder. Sezgisel gücümüzle ilintilidir. Sinir sistemimizde bu çakrayla yönetilir. Korku, stres gibi durumlarda blokaj oluşur. Unutkanlık eğilimi bu çakradan kaynaklanır. Baş ağrıları, dengesizlik, öğrenme bozukluklarına yol açabilir. İsteklerimizin yönetimini de bu çakradan sağlarız. Yüce Allah ile de buradan bağ kurarız.

7. Çakra: Tepe Çakrası
Buradan Yüce Yaradan a bağlanırız. Tüm ilahi olana bu çakrayla ulaşırız. Başımızın üstündedir tepe çakramız. Sadece Tanrı ile evrenle değil diğer kişilerle ilişkilerde, kutsal Tanrı zihninde olma gücünü temsil ederler. Beyin, sinir sistemi,  kaslar ve tüm iskelet yapımızı ilgilendirir. Sıkıntılı olduğu vaziyetlerde uykusuzluk, aşırı duyarlılık baş ağrısı gibi durumlar hatta depresyona sebebiyet verir. Zihnimiz sakin, sessiz berrak olduğu takdirde tepe çakrası dengelidir.

Yedinci çakra bağlarının bozulması ya da bizim spiritüel dünyada hapsolup fiziksele bütünüyle inemememize yol acar.

Bütün çakralarımızın düzgün çalışması çok önemlidir. Bütünselliğimiz için, bu evrenle bir ve bütün olabilmek için gereklidir. Fiziksel bedenimizde bir sorun olduğunda bilelim ki çakralarımızda da bir sorun var. Düzenli yapılan çakra meditasyonları, çakraları dengeye getirecektir.

Burcu Adal Köse
Enerji Terapisti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder