19 Mayıs 2013

4 Bin Anne Ve Çocuktan Kitap Okuma Rekoru

Bağcılar Belediyesi Anneler Günü’ne ilişkin düzenlediği etkinlikle 4 bin anne ve çocukla “Dünyanın en çok anne ile kitap okuma rekoru”nu kırdı. Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da kitap okudu.

Bağcılar Belediyesi, yaklaşan Anneler Günü nedeniyle Bağcılar Olimpik Spor Salonu’ndan önemli bir rekorun kırılmasına ev sahipliği yaptı. Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda binlerce anne çocukları ile birlikte "Dünya En Çok Anne İle Kitap Okuma Rekoru" için bir araya gelerek kitap okudu. Kitap okuma rekoruna İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve etkinlikte yer alan 40 yazar da kitap okuyarak destek verdi.

Rekorun kırılmasının ardından Bağcılar halkını kutladığını belirten Vali Mutlu, “Annelerin çocukları ile kitap okuma bilinci fevkalade önemli. Bu rekor sadece Bağcıların değil, İstanbul’un ülkemizin rekoru olacak” dedi.

Bilgili bir toplum yaratmanın yolunun kitap okumaktan geçtiğine dikkat çeken Vali Mutlu, “Çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığını geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda en önemli görev bizlere düşüyor” şeklinde konuştu. Vali Mutlu daha sonra tüm kadınların anneler gününü kutladığını ifade etti.

Etkinlikte konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bağcıların düne kadar varoş olarak nitelendirildiğini ancak bugün böyle bir nitelendirmenin söz konusu olmadığını ifade etti.

Kırılan rekorun önemine değinen Çağırıcı, “Bağcılar için varoş diyorlardı, göbeğini kaşıyan adam diyorlardı. Bağcılar’dakilerin oyu ile Bakırköy, Ataköy’dekilerin oyu bir mi diyorlardı. Ama artık böyle diyemiyorlar” dedi. Çağırıcı, rekorda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bağcılar’da daha önce okul konusunda sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Çağırıcı, “Bugün Bağcılar’da iki üniversite var. Okullarımızdaki eksiklikler giderildi giderilmeye devam ediliyor. Dünkü varoş denilen Bağcılar ÖSS yerleştirmede İstanbul 1’incisi çıkardı. Bu yılda Türkiye 1’incisi çıkaracak” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm sonucunda Bağcılarda asansörsüz otoparksız ev kalmayacağını belirten Çağırıcı, kentsel dönüşüm konusunda annelerin desteğini beklediğini belirtti.

Rekora ortak olan anneler projeyi çok başarılı bulduklarını belirterek, çocukları ile böyle bir rekor etkinliğinde bulmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Rekor denemesinde kitap okuyan bazı çocuklar ise, “Kitap okumayı seviyorum. Rekora ortak olmak gurur verici” dedi. Çocuklar tarafından folklor oyunlarının sergilendiği tören sanatçı Bülent Serttaş’ın konseri ile sona erdi.

Kaynak: Medya73

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder