05 Ekim 2014

Windows 10 Geliyor!

Windows 7 daha yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Şu an hala xp kullananları bile görüyorum. En çok kullanılan işletim sisteminin Windows 7 olduğu da söylenilebilir.

Son olarak Windows 8 piyasaya sürüldü ama pek de tuttuğunu söyleyemem. Her yeni işletim sistemine geçmek alışmak zor olmuştur ama 8 e hala alışıldığı söylenemez. Kullanımı oldukça Karmaşık görünüyor. Windows 7'ye alışmak hiç de zor olmamıştı.

Windows 8 e kolay aşina olamamanın sebeplerinden biri, daha çok dokunmatik ekranlar için tasarlanmış olmasıdır. Eğer dokunmatik bir ekran kullanıyorsanız Windows 8 tam size göre.

Daha Windows 8'e alışmayı tartışırken bir de baktık ki piyasaya Windows 10 çıktı. Akla gelen ilk soru şu, Windows 9 ne zaman çıktı. Yanılmadınız Windows 9 falan çıkmadı. Microsoft yeni Windows'un yeni sürümünü bir yıl kadar windows 9 olarak denemiş fakat teknik sorunlarla karşılaşmış ve yeni sürüme bu adı vermek zorunda kalmış.

Windows 8'e bile uzak kalmışken Windows 10 nasıl birşey olacak merak konusu. Belki de yenilik ve Kullanım kolaylığıyla bizi şaşırtacak belli mi olur. Bu düşüncemi güçlendiren bir şey de 8'in daha yaygınlaşmadan yeni bir sürümün çıkarılması. Zannedersem Microsoft da 8'in tutmadığının farkında.

Windows 10 şimdilik deneme sürümünde. İsteyenler Microsoft'un sitesinden indirip kullanabilir. Windows 10 piyasaya önümüzdeki sene sürükecek. Merak edenler şimdiden deneme sürümünü indirip kurabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder