18 Ocak 2012

Kitap Okumak İnsana Ne Kazandırır?

Kitap okumak insana ne kazandırır?

Kitap okumak ne faydalar sağlar?

Lütfen fikrinizi belirtin.

239 yorum:

  1. kitap okumak, insanı başarılı kılar...

    YanıtlaSil
  2. Kitap okumak bana özgüven kazandırıyor, kendimi daha iyi hissedebiliyorum ve doğru karar vermeme yardımcı oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Kitap okumak sözlü ve yazılı iletişimimi, yani dildeki hakimiyetimi kuvvetlendiriyor.

    YanıtlaSil
  4. okumak insana empati yapma yetenegi kazandirır. Başka dünyalalara yolculuklar yaparız. okuduğumuz her kitap farklı bir insanı tanıtır bize. gah ahmet arifin zindanında prangalanırız gah cengiz aytamovun gülsarısı olur kırarız zincirlerimizi. Kafka oluruz kitaplarımızın yakılmasını vasiyet eder kitaplarımızın küllerinden bir anka olur doğarız . Bombalanan bir cocuğun yaşama sevinci yapar bazen bizi bazende halkını ezen bir diktatör yapar kitap bizi.

    YanıtlaSil
  5. Kitap okumak, hayatı anlamlı kılmaya başlamaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap okumak, kendini bulmaktır; kendin olmaktır... hayal gücüne güç katmak, farkındalığın artması demektir... Herşeyden öte ruha iyi gelmektedir...

      Sil
  6. öncesinde "akıl akıldan üstündür" sözünün canlı kanıtıdır kitaplar. hep ama hep yeni şeyler öğrenirsin, sonu yoktur. çoğu zaman da hayal gücünün uzay boşluğu gibi sonu olmadığını görür hayran olursun, gerçeklerden kopup sığınak sunar sana kitaplar. bir an önce gidip okuyayım dedirten şeydir, gömüleyim, uzaklaşayım. en önemlisi de resimsiz olmasıdır kitapların, sana bir hayal dünyası sunar romanlar ama senin canlandırabildiğin daha da başkadır. hani tercüme edilen kitap gibidir, orjinal dilinde daha başka çevrilen dilde başka bi şey. kitap sonsuzluktur.

    YanıtlaSil
  7. kitap okuyun, en kötü ihtimalle kömünist olursunuz...

    YanıtlaSil
  8. Oku! dedi Yaradan.
    Sebepsiz damlanın düşmediği, sebepsiz bir yaprağın kımıldamadığı, bütün evrenin bir nizam ve intizam içinde olduğunu -tersini savunanları dahi- her okuduğumda neden okumamı emrettiğini daha iyi anlıyorum.
    Okudukça yalnız olmadığımı, yalnızlığın sadece Ona mahsus olduğunu kavrıyorum.
    Öğrendikçe okuduklarımdan; ne kadar küçük, ne kadar küçücük kaldığımı anlıyorum.
    Yetmez mi!

    YanıtlaSil
  9. kitap okumak yeni şeyleri öğrenmektir kendine yeni değerler katmaktır kitap okumak insan olmanın en iyi avantajıdır.Tv izlemeye bu kadar zaman ayırmasak daha çok kitap okusak bence daha ıyı olur..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Kitap, evreni anlamaya yardımcı olması bakımından en önemli araçlardan biridir.Okumak,bilme isteği doğrultusunda gerçekleşen bir eylemdir. İnsan evrende ne olduğunu anlayabilmek ve buna uyum sağlayabilmenin aracı olarak görür kitabı. Okumak ,bilmektir.Bilen insan da evrene hakim olandır.Kitap okumak insanın çevresine uyumunu kolaylaştırır,merakını giderir. Kitap okumak geleceğe atılan bir mektuptur.Çoğaldıkça ,bilgi birikimi artıkça insan doğadaki en güçlü varlığa dönüşür.İnsan , çoğu zaman kendisini insan yapan değerleri bile kitaplar sayesinde farkeder. Kitap okumak farkındalıktır. İnsanları yaşama hazırlama sürecidir...

    YanıtlaSil
  11. Kitap okumak kafayı dinlemenin en başarılı yoludur müthiş uçurur okumakta olduğunuz satırlar velevki bir cinayeti bile anlatıyor olsa kitap okumak tarifi imkansız bir iç huzuru verir insana

    YanıtlaSil
  12. insanın ufku genişler, bakış açısı değişir. olayları farklı perspektiften görebilme yetisi kazanır, daha çok anlar, daha çok dinler, daha çok bilir...ama daha çok bilmek ister...aslında ne kadar da az bildiğini anlar...okumak, okumayanların ne kaçırdığını asla anlayamayacağı bir eylemdir...

    YanıtlaSil
  13. Kitap okumak insanın ufkunu genişletir, bambaşka dünyalara kapı açar.Kitap okumak dünyanın en güzel nimetlerinden biridir.

    YanıtlaSil
  14. Tek kelime ile 'gelişim' dir.En düz katkısı ise kelime dağarcığını genişletmesi...

    YanıtlaSil
  15. Ali Gökalp27.01.2012 14:30

    Kitap okumak iyidir :)

    YanıtlaSil
  16. Kitap okumak anlayana çok şey anlamayan hiç bir şey kazandırır. Ne demişler ... eşşege Altın semer vursalar eşşek yine eşşektir.

    YanıtlaSil
  17. kitap okumak başka dünyalara dalmaktır.Bilinmeyen yerlere seyehat,gizemli merak uyandıran rüyalara izinsiz girmektir.İster konunun 3.kişisi ister kahramanı olmaktır.

    YanıtlaSil
  18. Ne kazandır ve fayda aynı kapıya çıkıyor :)

    YanıtlaSil
  19. Kitaplar insanın hayal kurması için en güzel araçlardan biridir. Kitap okumak insana huzur verir, hayal dünyasını geliştirir, ufkunu açar. Ayrıca kitap İLK EMİR'in, -OKU- demenin neticesidir bir nevi.

    YanıtlaSil
  20. huzur kazandırır insana. günlük tasalardan kitabın içinde kaybolarak kurtuluruz. ama bu kayboluş olumsuz değil, olumludur.

    YanıtlaSil
  21. Kitap okumak bana başka dünyaların kapılarını açıyor. Farklı zamanları, kültürleri,düşünceleri, alternatif yaşam tarzlarını, başkalarının gözlem bilgi ve deneyimlerini bana getiriyor. Dil bilgimi artırıp anlatım becerimi geliştiriyor.

    YanıtlaSil
  22. Kitap okumak, insanı hayatta tutar. Aldığı, bazen de veremediği nefesi almasını sağlar. Bambaşka dünyalar sayesinde yaşamın, ölümün, varlığının, evrenin farkına varır. Ayakları üzerinde durmasını sağlar. Ekmek kadar su kadar gereklidir ki, bir o kadar da insanı iyi ve kötü ile karşılaştırıp iyi ahlak sahibi yapar.

    YanıtlaSil
  23. bana en iyi arkadas gibi gelir cogu zaman..ilk basta düzgün ve akici konusmasini sagliyor bence insanin ve tabiiki de ufkunu aciyor bide; bambaska dünyalara götürüp birazda hayalperest yapiyor:)))

    YanıtlaSil
  24. KİTAP OKUMAK NE SAĞLAR BİLMİYORUM, AMA ÇOK KİTAP OKUMAK KEYİFLİ YENİ BİR HAYAT, TADINA DOYUM OLMAYAN CİNSTEN, SAĞLAR.

    YanıtlaSil
  25. kitap okumak insana farklı pencereler açar. herkes aynı bahçeye bakar. ama herkes kendi penceresinden o aynı bahçeyi farklı görür.
    işte kitaplar da evimizde sürekli yeni pencereler açmak gibidir..
    böylece bahçeyi hep farklı görebilmektir..

    YanıtlaSil
  26. Kitap okumak, Peygamber efendimizin bile en korktugu seyden kurtulustur. Cehaletten....

    YanıtlaSil
  27. İnsanları daha iyi anlamamızı sağlar bir roman karakteri, bazen kendimizi görürürüz onda ve göremediğimiz kusurlarımızı da. Unutmaya yüz tutumuş duygularımız yeniden belirir, heyecanlanırız, belki korkarız , endişeleniriz ve aslında diğer insanları ne kadar önemsediğimizin farkına varırız biraz da. kendimizi daha derinlemesine farketmemizi sağlar kitaplar.

    YanıtlaSil
  28. Kitap benim saklı dünyam hazinelerin en kıymetlisi ,zamanın nasıl geçtiğini sorgulamam okurken yaşarım içinde sanki paralel evrende bir kapı açılmıştır beni içine almıştır... en kıymetlim kitaplarımdır her kitabın kendine has atmosferi ile yaşam buluruz :)) seviler

    YanıtlaSil
  29. kitap okumak aslinda sadece olarak insanin zamanini harcamasi icin gereken bir iw. ama arti taraflari cok yani zamanin gecmesini isterken okudugun kitap sana bawka bi insanin ic dunyasini tanimaya yol aciyo

    YanıtlaSil
  30. kişilik, saygı duymayı ve saygı duyulmayı ...

    YanıtlaSil
  31. Alzheimer ı onler en azından geciktirir.lüzumsuz konusmaktan alıkoyar.kitap okuyan insanları takip edin daha az luzumsuz konusurlar...

    YanıtlaSil
  32. Kitap okumak insanı bilgilendirir ve bilgi güçtür.

    YanıtlaSil
  33. Kitap en iyi dost diye bi klişe vardır:)Fakat doğru bi klişe bence.Canın sıkıldığında okursun merak edersin öğrenmek için okursun.Ne bilim işte okumak isteyene bi çok sebep vardır.Okuduğumuz her şey ufkumuzu genişletir. İyiyi kötüyü her şeyi öğretir bize.Tabi bunları izleyerekde öğrenebiliriz ama okumak ayrı bi zevktir...

    YanıtlaSil
  34. Bir kütüphane bir hapishaneyi kapatır desem yeterlidir herhalde.

    YanıtlaSil
  35. ali rıza gürsoy6.02.2012 10:29

    kitap okumak hayata dair bir bakış açısı,alemi hakikati okuyabilecek bir göz kazandırır,olaylara yüzeysel değil derinlemesine bakabilmeyi,bakmayı değil görebilmeyi öğretir,yaşadığı hayattan bunalanlara bir çıkış kapısı,yeni bir dünya keşfettirir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap okumak, insana farklı bakmayı öğretir. aynı kişiye, olaya ve duruma farklı farklı yaklaşılabileceğini gösterir. kitabın içine girip ordan kendinize bakmayı mümkün kılar ve kendinizi ordan seyredebilirsiniz. herşeyi deneyimleyerek öğrenmeye kalkarsak ne ömrümüz ne de gücümüz buna yetmez. kitaplar kocaman evreni önünüze serer. daha ne olsun:D

      Sil
  36. kitap okumak,insana kendinde olmayan duygu ve düşüncelere ulaşma imkanı sağlar.
    dünyaya olan ön yargılarımızı en kitapla yok edebiliriz

    YanıtlaSil
  37. Okumaktır zahir ilimin kapısı.Belki bahanemiz canımızın sıkılmasıdır bizi kitap okumaya yönelten. Kitapçıdan aldığımız rastgele bir kitabı okumaya başlarız, yolunu yordamını, içini bilmeden. Kitap o kadar çok müthiş yazılmıştır ki, insanı kendine tutsak eder. Kitabı bırakamayız elimizden, en basitinden can sıkıntımız geçer. Kitapta hayatı görürüz. Somon renkli kağıtlardan nasıl kuşlar öttüğünü, nasıl insan sesleri çıktığını görürüz. Deneyim edinmiş oluruz, hayat tecrübemiz olur. Ama en güzeli, hayata bakışımız bir anda değişiverir. Farklında olmayız belki, ama çok daha müthiş bir gönül gözümüz olur. Hayatımız, somon renkli kağıtlar sayesinde rengarenk oluverir. Huzur buluruz, bir de yanında sıcak kahvemiz varsa, o kitap bütün psikolojimizdeki yaşanmış üzüntüleri siliverir bir anda... Demek istediğim şu ki; kitap okuyan huzurun âlâsını bulur.

    YanıtlaSil
  38. Kitap okumak nefes almaya benzer.İnsan kitap okuyarak hayat bulur kendine gelir yaşamını anlamlı şekilde sürdürür.Kitapları tozlu raflarda süs niyetine bırakmamalıyız onları yaşamın birer parçası gibi hayatın içine sokmalıyız.

    YanıtlaSil
  39. çok okuyan mı bilir çok gezen mi sorusu hakkında fikir edinmemizi sağlar. İnsana yeni ufuklar açar, en temel özlliği ise ufku genişletir hayal gücünü artırır. Film gibi gözünün önüne görüntü getirmez, müzik gibi o görüntüyü senin oluşturmanı ister. Böylece hayal kurmayı öğrenirsin, kendini geliştirirsin.

    YanıtlaSil
  40. Kitap okuyan insanın konuşması güzel olur. Vurgu ve tonlamaları daha dikkatli yapar. Kelime dağarcığı ve bilgisi artar. Ancak her kitap değil doğru kitap okunmalıdır. Doğru bir kitap, insana beklenilenden fazlasını kazandırır..

    YanıtlaSil
  41. Kitap okumak hayatı,hayal gücünü geliştirmeyi,insana insan olmayı,kültürü,bakış açısı kazanmayı eğer geniş düşünürsek yeni yayınevlerini,yeni yazarları,yeni insanlarla ortak konularda buluşmayı.insanlara ben bu hayatta kim olmak istiyorum sorusunu bile sordurabilecek genişliğe sahip bir dünya veriyor kitaplar insana.İşte bunu kazandırıyor.

    YanıtlaSil
  42. Okumak doğusuz-batısız bir aydınlanmanın ön koşuludur.Bireyin kendisiyle sınırlı dünyasının yetrsizliğinin bir sonucu ve aşmanın yoludur.Zenginleşen hayal dünyasının özgürlüğe açılan sularda hızla yol almasının müsebbibidir okuma eylemi.Bağnaz,tutucu,yutucu olan her şeyden kopuş,kurtuluş yani özgürlüktür bu kutsal eylem

    YanıtlaSil
  43. hayata farklı açılardan bakmamıza yardımcı olur ve düşünceleri olgunlaştırır. Voltaire'in dediği gibi 'Okuma ruhu yüceltir'

    YanıtlaSil
  44. Yeni bir hayal...
    bu yeni hayal sizin var olan hayal gücünüzle sevişir kimi zaman...
    dünyada var olmayan bir meyvenin oluşumuna sebep verir tohumlar kimi zaman...
    dünyayı yeniden var edecek kadar güçlü gerçeklikler işte böyle doğar HER ZAMAN...

    YanıtlaSil
  45. kitap okumak insanı yeni dünyalarla tanıştırıp ufkunu sınırsızlaştırır... İnsanın empati gücünü arttırır.. bir saray kadını olarak entrikayı, bir sultan olarak adaleti,savaştaki masum insanlar olarak savaşı açlığı, yokluğu yaşarsınız ve onların yerine koyarak kendini farklı düşünce boyutları geliştirmeni sağlar..

    her şey bir tarafa eline aldığında kitabın içine girdiğinde bazen çekilmez olduğunu düşündüğün hayatının aslında ne kadar güzel olduğunu anlatır kitap sana..

    YanıtlaSil
  46. kendini,insanı ve hayatı anlama şansı...

    YanıtlaSil
  47. Kitap okumak insana hayatın akışında gerçekleşen olaylar hakkında düşünmeyi nedenini sorgulamayı sağlar ...

    YanıtlaSil
  48. kitap insana; hayata farklı gözlerle bakabilmeyi,yalnızlığın güzelliğini,renkli bir hayal dünyasını,göremediğin bir çok yüreğe ulaşmayı,sırlara ortak olmayı, kitapsız bir hayatın sıkıclığını,umudu,v.s kısaca hayatı öğrenmenin en kısa yolu

    YanıtlaSil
  49. Kitap okumak; insanların bakış açısını değiştirir ve geliştirir, yeni bilgiler edindirir, insanlara arkadaşlık eder ve yalnızlık hissinden kurtarır. Kitap okumak tek bir cümleyle, kişiliğimizi geliştirir.

    YanıtlaSil
  50. KESİNLİKLE HARİKA BİR ŞEY .EĞER 50 YAŞINI GÖRÜRSEM EMEKLİ OLUP SAHAF OLACAĞIM .ODUN KÖMÜRÜNDE ÇAY YAPIP KİTAP ARAŞTIRAN ÖĞRENCİLERE BEDAVADAN İKRAM EDECEĞİM BU ARADADA TABİ OSMANLICAYI ÖĞRENECEĞİM.KISACASI KİTAP OKUYABİLMEK HARİKA BİRŞEY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NE GÜZEL BİR DÜŞÜNCE UMARIM GERÇEKLELTİRİSİN

      Sil
  51. Olamayacağını olmak , olmayanı oldurmak ,yaşamayanı yaşatmak ,ölmeyeni öldürmek, hatta hayal edemeğini gerçekleştirmektir.Kitap okumak her şekle girebilmektir.Her hayata süzülebilmektir.Okumak daha fazla bilmektir..

    YanıtlaSil
  52. Kitap okumak insanı dinginleştiren bir nehir gibidir.Yağmur yağdıktan sonra kokan toprak kokusu gibi huzur vericidir.Bazen bir kaçış noktası, bazen bir sığınma.İnsan kitaba bir kere gönül verdi mi geri dönüş çok zordur.İnsan kendini, benliğini en iyi kitaplarda bulabilir.Yaşayış biçimini kitaplarla yaratabilir.Bazen bir solukta biter, bazense sindire sindire okumak gerekir.Bu yüzden kitap okumak insanın ruhsal, sosyal yönlerini güçlendirir.Onu dünyaya iyi bir birey olarak katar.

    YanıtlaSil
  53. Kitap okumak; Bakış açısı kazandırır.

    YanıtlaSil
  54. Yasamadan tecrübe kazandırır...

    YanıtlaSil
  55. kitap okumak olaylara farklı bir bakış açısı ile bakmamızı sağlar. düşünce yapımızı değiştirir. eleştiri yapabilmemizi sağlar.

    YanıtlaSil
  56. sizi siz yapar bir düşünün kitap olmasaydı
    insan bildiği kadardır bilginin nesiller boyu aktarılması ancak kitaplarla olmaktadır.
    kitap okumak aslında bir kültürdür ne yazıkki türk halkında zayıf olan bir kültür.

    YanıtlaSil
  57. Kitap insanın kendinden başlayıp kendinde sonlanan bir yolculuktur. Kİtaplarla evreni öğrenir insan ve öğrendikleriyle kendini şekillendirir. Kaliteli eğitim, kaliteli insan, kaliteli toplum ve çağdaş bir ülkenin temeli kitaptır.

    YanıtlaSil
  58. Kanaat etmenin penceresidir okumak..
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  59. Kitap insana geçmişini ve geleceğini daha doğrusu insanlığını kazandırır."geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez".saygılar.. hatice

    YanıtlaSil
  60. kitap hayatı ve kişiyi zenginleştirir..kitap okumayanı fakir olarak addediyorum

    YanıtlaSil
  61. Allah a şükür kitap okuyorum

    YanıtlaSil
  62. Kitap okumak,gözaçıp kapayıncaya kadar bambaşka dünyalara yolculuğa çıkmaktır.Hayal dünyamızı besleyen,hayatımıza yön veren pusulamızdır onlar.Kitaplar olmadan gözler nasıl güzel görür?Zihinler nasıl aydınlanır?Karanlık kalmış düşünce yığınlarından kitap okuyarak kurtuluruz.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  63. Kitap okumak hayat kazandırır, tecrübe kazandırır

    YanıtlaSil
  64. kitap okumak yeni bir bakış açısı kazandırır insana... insanın düşünce perspektifini değiştirir sabırlı olmayı öğretir... hayatı daha iyi anlayıp yaşamanızı sağlar... insanları kazanmayı öğretir bazen kaybetmeyi ve sonrasında bulmayı öğrenirsiniz kitap okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde bir de bakarsınız kitap tiryakisi olmuşsunuz insanların en cesur olduğu konu cahil olmalarıdır kitap okumak cehaleti engeller en önemlisi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arada adım tuğba aybike şahin yazmayı unutmuşum

      Sil
  65. Kitap okumak;
    .farklı bakış açıları,
    .yeni dünya görüşleri kazandırır.
    Kitap okuyan bir çocuğun hayal dünyası, kitap okumayan arkadaşlarından çok daha geniştir örneğin. Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez ki :) Bilgi, görgü edindirir. Kelime dağarcığını geliştirir. Sıkıntı durumunda ilaç gibidir. Sayesinde yeni yerler keşfeder; yeni insanlarla tanışırız...

    YanıtlaSil
  66. Kitap okumak insanın kendisini tanımasına yardımcı olabilir. Belki uzun zamandır aradığı bir cevabı bulmasına imkan sağlayabilir. Ama en önemlisi kitap okumak insana bir DOST kazandırır..

    YanıtlaSil
  67. insana düzgün konuşma mantıklı düşünce gücü kazandırır

    YanıtlaSil
  68. aslında kitap okumak çoğusuna göre boş vaktini iyi değerlendirmeye yarar.

    YanıtlaSil
  69. kitap okumak insanın dünyasını genişletir ;)

    YanıtlaSil
  70. kitapsa hediye,akan sular durur...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  71. hiç bilenle, bilmeyen bir olur mu.Kitap okumak başta bu erdemi kazandırır

    YanıtlaSil
  72. bilmediklerim azalırken öğrendiklerim çoğalır,kitap okumak,insanın konuşmasını düzeltirken kelime dağarcığını artırır,,kısaca kitap okumak insanı geliştirir..

    YanıtlaSil
  73. onun verdigi zevki ancak okuyan bilir anlatılmaz yaşanır

    YanıtlaSil
  74. Kitap okumak insana sadece "uyumsuz" olmayı getirir,muhalifliği.Bunun da iyi bir kazanım olduğu kişiden kişiye değişir tabii ki.( Çekiliş olayı bitmiştir umarım,sadece fikrimi belirtmek istedim.)

    YanıtlaSil
  75. kitap okumak beni hayata baglıyo kendimi ozaman daha iyi hissedip hayattan zevk alıyorum

    YanıtlaSil
  76. kitap, okudukça enerjisi artan fener gibidir. bu da senin ve etrafındakilerinin yoluna ışık tutarak ve hayatın karanlıklarını aydınlatarak bir boşlukta kaybolmamanı sağlar.

    YanıtlaSil
  77. kitap okumak, insan olduğunu hatırlamaktır.

    YanıtlaSil
  78. sibelmidedin18.04.2012 11:14

    Kitap okumak; insanın ufkunu açar, kendini ve başkasını anlamasını, dünyayı anlamlandırmasını ve eskisinden farklı bir biçimde yorumlamasını sağlar.Okuyan kişi başka dünyalara gider, yeni hayatlar tanır, başkalarının dolayımından geçerek daha bir zengin döner kendisine.Okudukça zenginleşir, okudukça yenilenirsin. Okudukça kendinden uzaklaşır, kendisine çok daha donanımlı olarak geri dönersin. Okumak bir yolculuktur, sonu olmayan...

    YanıtlaSil
  79. İNSAN KİTAP OKUMAK İLE HAYATINA YENİ BİR HAYAT KATAR, FARKINDALIĞINDA DEĞİLDİR OYSA...

    YanıtlaSil
  80. kitap kapağı bir kapıdır.Bu kapıdan içeri girince ne olmak istiyorsanız başarırsınız. kimi zaman bir bilge kimi zaman macerperest kimi zaman tutkulu bir aşık kimi zaman bir siyasetçi.ulaşamayacağınız hayatların içinde yaşayıp gidemeyeceğiniz ülkelere gider çağlar arası yolculuklar yapabilirsiniz.bu arada en önemli şeye yani bilgiye yatırım yapar kendiniz gibi insanlar bulamazsanız gelişmenize paralel olarak yanlızlaşırsınız. kitap risktir.ama herşeye değer.

    YanıtlaSil
  81. Kitap okumak insanı yüceltir, mutlu eder, bilmediklerinden korkmamasını öğretir, yaşam biçimini şekillendirir, olgunlaştırır, farklı insanlara olan bakış açısını değiştirir, zengin bir kültürel mirasa yolculuk yapmasını sağlar, açılamayan kapıların anahtarlarını avucuna alır, güzel düşünür ve öyle yaşar, kendini değiştir sonra ailesini sonra memleketini ve en sonunda dünyayı, aydın bir insan ve geleceğin teminatını oluştur ve bunlar gibi binlercesi.Kısaca kitap=yaşam...Siz ve biz halen hayattaysak ve sağlıklıysak bunu kitaplara borçluyuz....

    YanıtlaSil
  82. kitap okumak insanın ufkunu genişletir.

    YanıtlaSil
  83. kitap okumak insanın hayal dünyasını genişletiyor

    YanıtlaSil
  84. Kitap okumak bence bir yaşam stilidir. Kitap okuyan insanla okumayan insan arasında her zaman bariz bir fark vardır.
    Kitap okumak insan görüş açısını 35 dereceden 360 dereceye çıkartır.

    YanıtlaSil
  85. Kitap okumak insana hayat gorusu edindirir. Hayat gorusunu sekillendirir.

    YanıtlaSil
  86. Kitap okumak insanın dünyaya bakışını değiştirir, anlam katar.

    YanıtlaSil
  87. Kitap okumak insanı insan yapar...Diğer insanların tecrübesinden istifade edip yaşamı daha yaşanır yapar.

    YanıtlaSil
  88. nasılki spor yapmak vücuduuzu zinde tutarsa kitap okumakta zihnimizi zinde tutar, dikkati ve odaklanmayı artırır ufkumuzu ve kelime darağacımızı genişletir, zamanını boşa harcamadığını hissedersin, e okuduğumuz kitaptan aldığımız bilgilerde cabası tabiki...

    YanıtlaSil
  89. Kitap başlı başına bir yaşam biçimi aslında. Kazandırdıklarına gelince saymakla bitmez. Güzel ve doğru konuşmanın ve yazmanın gelişmesinden tutun da, hayal gücünün ve fikir üretebilme yeteneğinizin artmasına kadar ve buraya sığmayacak çok yararı var.
    http://miniklerveanneleri.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  90. 1-Yetkin kitaplar, sessiz öğretmenlerdir. Kitap okuma, bir ilaçtır.
    2-Kitap okuma, hayatı sevdirir. İnsana yaşama sevinci verir.
    3-Seçkin kitap okuma, düşünceleri olgunlaştırır. Joineriana:”Kitaplar da dost gibi az, fakat iyi seçilmiş olmalıdır.”der. Nitelikli kitap okuma; düşünceyi besleyen, geliştiren ve çabuklaştıran ana kaynaklardan biridir.
    4-Kitap okuma, stresi azaltır.
    5-Kitap okuma, zihni açar, beyni hantallıktan kurtarır.
    6-Kitap okuma; doğayı, toplumu anlama ve yorumlama yeteneği sağlar.
    7-Kitap okuma, bizi pek çok yönden yetkinleştirir.
    8-Kitap okuyanın güvenilir bir çevresi oluşur.
    9-Bilgi dağarcığımızı ve kelime hazinemizi zenginleştirir.
    10-Anlama gücümüzü, konuşma ve yazma yeteneğimizi kuvvetlendirir.
    11-Genel kültürümüzü artırır. Etkin ve etkili bir insan olmanın yollarını açar. Hayal gücümüzü geliştirir
    12-Meslek hayatımızdaki başarı düzeyimizi yükseltir.
    13-Dünyaya bakış açımızı değiştirir. Toplumsal ilişkilerimizin kalitesini artırır.
    14-0kul hayatındaki başarıları pekiştirir.
    15-Okumak, haz duymaya, zihnimizi süslemeye, karar verme yeteneklerimizi geliştirmeye yarar. İnsanı olgunlaştırır, erdemli kılar.

    OKUYAN İNSAN DAHA BİLGİLİ VE ELBETTE DAHA BAŞARILI OLUR

    YanıtlaSil
  91. "En büyük cezaevi, cahil bir insanın kafasının içidir." (Montaigne)...

    YanıtlaSil
  92. Kitap okumak İnsana kendisini okumayı öğretir. Kendisini okuyan insan insanlığı anlar.Kendi labirentlerinde dolaşır kendi ruhunun tercümanlığını yapar.En cok kendini anlar.Kendisini okuyan anlayan insan herseyi anlar zamanla...

    YanıtlaSil
  93. kitap okumak insana insanlığını kazandırır

    YanıtlaSil
  94. adı soyadı24.04.2012 21:34

    kitap okumak hayat kazandırır

    YanıtlaSil
  95. okumak medeniyetin farkında ve içinde olmaktır. Ve medeniyetsiz toplum da olmaz insan da. Okumak insana medeniyet(ler) kazandırır.

    YanıtlaSil
  96. İnsanın derinliklerinde yaşayan karakteristik özelliklerin en önemlisi olan kurguyu hatta ve hatta hayal dünyasını geliştiren uzuvlar yaratmaktadır. Hangi yüzyıl geçerse geçsin yazıtlar,lahitler,kitabeler ve deri kaplı notlar geçmişe ışık tutan hayatta kalmış tek canlı eserlerdir. Bunları göre göre bile bile insan kitap okumazsa bilsin ki o kişi geçmişini artık hiöçe saymış demektir. Kitap dünyanı genişletir.

    YanıtlaSil
  97. kitap okumak öğrenme sanatıdır.

    YanıtlaSil
  98. İnsanın farklı açılardan bakmasını sağlar. Kişiyi geliştirir, olgunlaştırır. Okurken bambaşka dünyalara götürür. Okumak güzeldir :)

    YanıtlaSil
  99. Ne kazandırmaz ki? Guzel ve etkili konuşma becerisi, ikna kabiliyeti, çabuk iletişim kurabilme ve arkadas edinme özelliği. Farklı bakış acıları ile hayatı degerlendirebilme, empati kurabilme, sorunlarla basa çıkabilme. Cocuk yetiştirmede dahi gözardi edilemeyecek katkiilari vardır...

    YanıtlaSil
  100. Düşünme gücünü kuvvetlendirir , farkındalığı sağlar , daha iyiye , güzeli bulmaya teşvik eder.Kitap okuyupta düşünceleri zayıf ,iyilik yerine kötülük peşinde koşan insana rastlamadım ben.Kitap okumak başlı başına bir başkaldırı eylemidir , kötülüğe inat.

    YanıtlaSil
  101. Kitap okumak hayata bakış açımı değiştiriyor.Okuduğum her kitap farklı dünyaların kapısını aralıyor..

    YanıtlaSil
  102. kitap okumak,insan'a öncelikle kim olduğunu, ne yapması gerektiğini, hayat'a bakış açısını, dünya'ya tek bir pencereden değil birçok pencereden bakmayıve en önemlisi insan olamayı çok çeşitli açılardan öğretir.

    YanıtlaSil
  103. İlk emir 'OKU' ile dünyayı ve kainatı okumaya başlayan insan aynı zamanda yalnızlığına da merhem bulmuştur.Okudukça kendi sığlımızın farkına varmaktayız.Okudukça yeni ummanlara yelken açmaktayız...

    YanıtlaSil
  104. Kitap okumak beyni geliştirir,insana farklı bakış açıları gösterir ve öğretir.Derinlik kazandırır,bilgelik kazandırır,hayata anlam yükler.Kısacası kitap,hayata karışmaktırhayatı anlamaktır.

    YanıtlaSil
  105. Kitap dosttur.Kitap candır.İnsanı insan yapar.Cehaleti ve akıl noksanlığını giderir.

    YanıtlaSil
  106. ben her kitabı bitirdiğimde düşünebilen ve öğrenebilen bir varlık oldugum için şanslı hissederim ve her kitap okuduğumuzda bilgilerle,olaylarla kitabın içindeki kendi yaşamımıza artılar katarız eğer bir kitabı istekli okursanız sararsa sizi sanki o dünyadaymış gibi her dakka devam etmek istersiniz bitirdiğinizde de ya tekrardan okumak istersiniz o kitabı yada başka bir kitap daha okumak istersiniz bu ikisinden biri aklınızdan geçiyorsa kitap okumak size birşeyler katmış demektir. :)

    YanıtlaSil
  107. Kitap okumak insana mana kazandırır...

    YanıtlaSil
  108. Kitap okumak kendine yeni bir dünya kurmaktır... Cehalete karşı meydan okumaktır...

    YanıtlaSil
  109. OKU....oku çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akar!

    YanıtlaSil
  110. dua edelim ki, Allah bizi kitapsız bırakmasın. hiçbirşey kaybettirmez o kesin, herşeye rağmen okumak lazım.

    YanıtlaSil
  111. Kitap okumak herşeydir bence. Kitap insanı insanı insan yapan şeylerin başındagelir. Dinlendirir okumak, sakinleştirir,bilgilendirir,insanları anlamayı sağlar ve her zaman ilerletir... Ben kitap okudum ve kitabın şu zararını gördüm diyen biriyle karşılaşmadım. Çünkü o zararlı değil tam aksine faydalıdır. Kitap okumamamak için uydurulmuş olan"zamanım yok,param yok" gibi şeyler sadece bahanedir.Bir insanın televizyon izlemeye vakti varsa kitap okumayada vardır ya da sigara için kuaför için parası varsa kitap içinde vardır. Kitap için bahaneler uydurmak yerine elimizi çabuk tutup hemen kitaba sarılmalı ve sımsıkı bağlanmalıyız. Alıştığımızda bırakamayacağız ve okumaığımız zaman kendimizi suçlu hissedeceğiz. Hadi hadi okumaya... :)

    YanıtlaSil
  112. Kitaplar insanların aslında içlerinde görmediklerini ortaya çıkarır diyebilriz. beynin düşünme fonksiyonu için ayrı ayrı olaylar ayrı ayrı pencereler açarlar .

    YanıtlaSil
  113. Kitap okumak!...Kendinizi,olayları,insanları ve hayatın kendisini doğru tanıyabilmek için ZAMAN kazandırır..Zaman en kıymetli hazinedir..

    YanıtlaSil
  114. kitap okumak fark etmenizi sağlar. fark etmek huzurlu yaşamak adına kar mıdır zarar mı onu bilemedim henüz ama en azından bilirsin bir çok şeyi.

    YanıtlaSil
  115. Huzur verir, umutlandırır..

    YanıtlaSil
  116. Kitap okumak herkesin herkesle aynı düşünceyi paylaşmadığını idrak etmek, okudukça bunun kötü bir şey olmadıgini görmek, saygı göstermeyi ogrenmektir, ufkunu genişletmek dışında...
    kitap okumak sadece bilgiyi değil, modern ve kaliteli insana dönüşmeyi öğrenmektir..

    YanıtlaSil
  117. Zeynep Turgut18.05.2012 14:26

    Çok kitap okuyan insanların %98'i hep dışa dönük, iletişime açık ve sosyal iletişimi güçlü olan insanlar... Çok kitap okuyan insanların hiçbirinin iletişim sorunu olduğunu görmedim.

    https://twitter.com/#!/DeCleyre1

    YanıtlaSil
  118. Kitap okumak, önceden bilinen gerçekleri, olayları,değerli bilgileri gelecek kuşaklara aktarmaya, okuyan insanlari aydınlatmaya yarar.
    Ayrca kiap, insanlara erdemli ve zengin olmanın yolunu gösterir.

    YanıtlaSil
  119. Kitap okumak dünyayı anlamak, vizyonu geliştirmektir.

    YanıtlaSil
  120. Kitap okumak insana bence dünyaya ve insanlığa karşı yeni bakış açıları kazandırmakla kalmayıp bilen ve öğrenen inasana özgüvende verir diğerlerinin bilmediğini bilmek öğrenmek yeni yerler yeni insanlar tanımak daha fazla merak etmek daha fazla okumak ve öğrenmek anlamına gelir üzerimizde bir yük olan dar ve sığ düşünce kabuğundan kurtulup yeni yeni kalıplarda şekillenmemizi sağlar ver kalıp bize farklı güzellikler katacağından okuyan insanı eşsiz kılar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  121. Kitap Okumak insana bir çok şey kazandırır ama benim için en önemlisi hayal etmeyi ve umudu göstermesidir.

    YanıtlaSil
  122. Kitap okumak ruhu besler, karar vermeye yardım eder, bakış açısını geliştirir, analiz etmeyi öğretir, hedeflerimize ulaşmaya yardım eder. Dünyaya farklı bakarsın okuyunca.

    YanıtlaSil
  123. Bir çok yararından önce kitap okumak insanların ''kitaba paramı verilir ? '' gibi düşüncelerinden sıyrılmalarını sağlar. Ruhu beslemesi bir yana kişinin iç dünyasının genişlemesine yardımcı olur ve kelime dağarcığını geliştirir. Okumanın en önemli avantajı ise insanın hayata bakış açısını olumlu yönde etkiler.

    YanıtlaSil
  124. Kitap okumak insana hayatını kazandırır

    YanıtlaSil
  125. bakış açısnı değiştir ve yeni bir yaşam tarzı sunar insana

    YanıtlaSil
  126. Kitap okumak ufkunu açar insanın. Söyleyecek sözü olur.

    YanıtlaSil
  127. kitap okumak... yaşam çelişkilerini daha iyi gömeyi sağlar.

    YanıtlaSil
  128. kitap okumak zihnimizi açar

    YanıtlaSil
  129. Kitağ okumak; sağ ve sol lobun aynı anda çalıştırmamıza yardımcı olur. Bizim sıra dışı insan olmamızı sağlar

    YanıtlaSil
  130. kitab okumak hobi degildir bunu boyle dusunenler bu fikrini degistirsin
    kitap okumak cok onemlidir
    yemek yemek su icmek nefes almak gibi
    kitapsiz bir dunya dusunemiyorum

    YanıtlaSil
  131. Bir kitap okumak yazarlığın ilk adımıdır, çünkü iki kitap okuyan herkes yazmaya başlıyor :) Okuyandan çok yazan var...

    YanıtlaSil
  132. Kitap okumak düşünme gücünü artırıyor.

    YanıtlaSil
  133. Kitap okumak susadığında su içmek gibi gelir insana. Bir lezzet, bir zevk alırsın kitap okumaktan.

    YanıtlaSil
  134. Uykusuzluk çekenlere birebir :) kitap okuyunca uykum geliyor.

    YanıtlaSil
  135. Kitap okumak kendi duygularımı ve insanların duygularını tanımlamamı sağlıyor.

    YanıtlaSil
  136. Kitap okumak, anlamayı, anlaşılmayı, gönüllere sevgi aşılamayı öğretir insana

    YanıtlaSil
  137. Uzun söze ne hacet, kitap okumak öğetir.

    YanıtlaSil
  138. kitap okumak beyninizin daha pratik çalışmasını sağlar

    YanıtlaSil
  139. her kitap,yeni dünya demektir.ya kitap bekleyen okullar öğrenciler ne yapsın?destek bekliyorum. çocuklara kitap gönderin

    YanıtlaSil
  140. biçok şey :)

    YanıtlaSil
  141. kitap okumak kolayca sizmani saglar

    YanıtlaSil
  142. kitap okumak hayat-(lar) kazandırır.

    YanıtlaSil
  143. Kısaca zaman demek istiyorum kazandığım tecrubeye göre

    YanıtlaSil
  144. Kitap Okumak: Hiç-bir-şey kazandırır; önceden sormayı akıl edemediğimiz, bir dizi sorudan başka...

    YanıtlaSil
  145. YORGUN KURT14.11.2012 13:18

    Kitap okumak, Güzel konuşmayı, düzgün yazmayı , yorum yapmayı, farklı durumlarda farklı düşünmeyi, başkalarının gözüyle dünyaya bakmayı...

    YanıtlaSil
  146. Kaybettirdigi birsey var mi? Yok sanirim. O halde cok sey kazandiriyordur degil mi?

    YanıtlaSil
  147. Kitabın'a göre değişir!!!!!!!

    YanıtlaSil
  148. Uzun seferlerde iyi bir yardımcı.

    YanıtlaSil
  149. Önder Karaçay14.11.2012 13:21

    Bir şey kazandırdığı kesin, kazandırmasa bile ne kaybettirir ki!

    YanıtlaSil
  150. Kitap okumak, öncelikle kendini kazandırır... Kendini kaybetmesini engeller... Yazarın gözüyle dünyaya bakmaya yardım eder...

    YanıtlaSil
  151. O sorular düşüneyi başlatın düşünmeyen insan sömürülür. Sorgulayan bir hayat için şarttır.

    YanıtlaSil
  152. Kitap okumak bir şey kazandırmıyor aslında, sadece nasıl kaybetmeyeceğini öğretiyor sana. Onu da başka hiçbir şey bu kadar iyi anlatamaz.

    YanıtlaSil
  153. kitap okumak insanın ufkunu açar

    YanıtlaSil
  154. Okuyun anlarsiniz :)))

    YanıtlaSil
  155. Kitap okuyanla okumayanin hallerine bakin bu yeter

    YanıtlaSil
  156. kitap okumak insana hayatı kazandırır. insanın karakterini.. Ve bundan daha güzel olan başka bir şey olamaz.

    YanıtlaSil
  157. kitap okumak en basta hayal gucu, edebi dil, bilgi birde bozuk gozler

    YanıtlaSil
  158. kitap okumak aydınlanmaktır.

    YanıtlaSil
  159. Kitap okumak başka bir kişinin ruh derinliğine uğraş vermeden inmesini sağlatır..

    YanıtlaSil
  160. Kitap okumak, Türkiyede kazandırmaktan ziyade kaybettirmiştir.

    YanıtlaSil
  161. ölü olmak ya da yaşamak adına ne varsa onu katar kitap okumak...

    YanıtlaSil
  162. Kitap okumak, zaman kazandırır. Kitaplarda yazanların tümünü yaşayarak öğrenmeye kalksa insan, ohoo bayağı zaman gerekir.

    YanıtlaSil
  163. kitap okumak, farklı olmayı,farketmeyi ama farkedilmek icin ugrasılmaması gerektiğini...

    YanıtlaSil
  164. Amel etmezse; kitap yüklü eşşeklik kazandırır kitap okumak. Tv kanallarında mankurtlara fesat kusar, fitne kazandırır.

    YanıtlaSil
  165. Kitap okumak, yepyeni ufuklar kazandırır...

    YanıtlaSil
  166. Ne kazandırmaz ki

    YanıtlaSil
  167. Kitap okumak, zihin açıklığı kazandırır.

    YanıtlaSil
  168. Kitap okumak, hayalgücünü geliştirir; ki hayalgücü insana herşeyi yaptırır.

    YanıtlaSil
  169. Kitap okumak en başta cahilliği yok eder. Bilinçli bir toplum olmamızı sağlar

    YanıtlaSil
  170. düşünce beceresi - birçok kelime - hızlı okuma - olaya farklı bakuş açılarından bakabilme...

    YanıtlaSil
  171. Kitap okumak hayata farklı farklı pencerelerden bakış açısı kazandırır ki bu sığ düşüncelerden kurtulmak demektir.

    YanıtlaSil
  172. Kitap okumak insana nerde nasıl hareket edeceğini sağlar

    YanıtlaSil
  173. Kitap okumak düşünme, kavrama, kendini ifade etmemizi sağlar.

    YanıtlaSil
  174. Kitap okumak bilgiyi, ilgiyi artırır.

    YanıtlaSil
  175. Kitap okumak bizi biz yapar, özgün olmamızı sağlar.

    YanıtlaSil
  176. Kitap okumak karanlıklar içinde bir mum gibidir bize. Yön verir zor anlarımızda bize.

    YanıtlaSil
  177. Kitap okumak okyanusta bir ada olmaktır. Uzayı gözüne kestirmektir.

    YanıtlaSil
  178. Kitap okumak olacakları önceden kestirebilmektir.

    YanıtlaSil
  179. Kitap okumak hep söyleyeceği bir şeyi olabilmektir.

    YanıtlaSil
  180. Kitap okumak karşındakine rahatça ben de bir şeyler biliyorum hissini verebilmektir.

    YanıtlaSil
  181. Kitap okumak, kendini okumaktır...

    YanıtlaSil
  182. Kitap okumakla insan gerçek bilgiye ulaşmış olur.

    YanıtlaSil
  183. Kitap okumak sevgiyi artırır.

    YanıtlaSil
  184. Kitap okumak merhamet duygumuzu geliştirir.

    YanıtlaSil
  185. Kitap okumak düzenli konuşmak ve hitabeti güçlendirir. İkna etme sanatını da güçlendirir.

    YanıtlaSil
  186. Kitap okumak insana güven cesaret kazandırır, kararsızlıkları ortadan kaldırır, karşımıza çıkan engelleri aşmamıza yardımcı olur. Boş zamanlarımızı değerlendirmemizi sağlar. Diksiyonumuzun düzelmesine yardımcı olur.

    YanıtlaSil
  187. Kitap okumak ol bir şeydir ki insanı yüceltir.

    YanıtlaSil
  188. Kitap okumanın faydaları aslında saymakla bitmez, kitap okumak öğrenmenin en iyi yoludur.

    YanıtlaSil
  189. Öğrenmek için de okur insan, eğlenmek keyif almak için de. Kitap okumak iyi bir yoldaştır insana şu hayat yolunda.

    YanıtlaSil
  190. Kimi insanlar kitabı okumak için değil de kütüphane dekoru olsun diye alıyor. Çok gördüm ben böylesini. Kitap almak zevk onlar için. Alıyor ama okumuyorlar.

    YanıtlaSil
  191. Kitap okumak karar verme özelliğini güçlendiriyor insanın.

    YanıtlaSil