01 Ocak 2012

Okuduğunuz En Güzel Kitap Hangisi?

Bu güne kadar okuduğunuz en güzel kitap hangisi? Kitabın ismini ve yazarını paylaşın, ayrıca kitap hakkında kısa da olsa bir yorum yaparak insanlara bir ışık tutmuş olursunuz...

76 yorum:

  1. İlk olarak ben yazayım. Aslında bir tane değil diğer yorumlarda farklı farklı alanlarda kitap isimleri yazacam. Beni duygusal anlamda en çok etkileyen kitaplardan biri Peyami Safa'nın Canan kitabıdır.

    Okurken sanki yoğun bir draması olan bir film izliyormuşçasına heyecanlandığım yerine göre gerildiğim hatta bazen sinirlenip olmaz bu kadar da deyip kitabı fırlattığım ve bazen de gözlerimin yaşardığı bir kitaptır.

    Ayrıca bırakın şu kitaplardan yazılan dizileri de kitaplarını okuyun bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşa katılıyorum gerçekten harika bi kitap herkesin okumasını tavsiye ediyorum

      Sil
    2. Beyaz diş çok duygusal,köpeklerin dünyasını yaşatmış adam

      Sil
    3. okuduğum en güzel kitap Önce "Bay Miko'nun kısa Hikayesi" sonrada "simyacı"

      Sil
  2. Epeyce var. Listenin başlarında olup da hemen aklıma gelenler Jack London'un tüm kitapları. Örneğin Ateş Yakmak, Uçurum İnsanları.

    YanıtlaSil
  3. zehra canbolat1.01.2012 18:58

    son zamanlarda okuduğum en güzel kitap iskender pala'nın "iki darbe arasında " kitabı.28 şubat sürecinde başına gelenleri anlatmış. çok hüzünlendim .bazı yerlerde nefesim kesildi..tavsiye edrim.

    YanıtlaSil
  4. Ben de o kitabını ilk çıktığında röportajından dinlemiştim. Ayrıca Teke Tek programına çıkmış ve tanıtmıştı. Çok ilgimi çekti. Bu yorumunuz daha da ilgimi artırdı hemen sparişini verdim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. okuduğum en güzel kitap reşat nuri güntekin acımak romanıdır...gözümüzle gördüğümüze bile inanmamalıyız...

    YanıtlaSil
  6. ortaokul yıllarımda okuduğum "yüreğinin götürdüğü yere git" oldukça derinden etkilemişti beni ama şimdi konusunu değil de etkisini hatırlıyorum ancak...

    YanıtlaSil
  7. Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna, bir kaybediş romanı.Raif Efendi ve Maria Puder'in düş gibi başlayıp trajediyle sonlanan aşk hikayesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın ben de yeni okudum harikaydı

      Sil
    2. Sabahattin Ali'nin dili ustaca kullanarak, ana kahramanların ve aslında okuyucunun derinlerine inerek büyük tesirler bırakan o harika kitabı.

      Sil
  8. Reşat Nuri Güntekin'in "Bir Kadın Düşmanı" kitabın kurgusu beni çok etkilemişti... çok önceki devirlerde yazılmasına rağmen günümüzde bile sıradışı olma özelliğini koruması dikkate değer.

    yeni okuduğum bir kitap ismini de eklemeden edemeyeceğim konusu özellikle çok mühim. İskender Pala'nın "OD"u :)

    YanıtlaSil
  9. Yüreğinin götürdüğü yere git Susanna Tamaro benim ilk okuduğum kitaplardandır. Beni de çok etkilemişti. Çok az hatırlıyorum ama bir babaannenin kız torununa yazdığı bir mektup dialoğu geçiyordu. Hala kütüphanemde durur kitap.

    YanıtlaSil
  10. sıfır noktası: Sabahattin Ali'nin kürk Mantolu Madonna'yı çok methettiler. Sizce nasıldı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok güzel tavisiye ederim mutlaka=)

      Sil
  11. Okuduğum bir çok güzel kitap var. En iyisi son okuduğum kitabı söyleyeyim. "Aşkın Şehidi" Ahmet Turgut'un son yazdığı kitap.
    Kitap, Hz Hüseyin'in Yezid tarafından biata zorlanması ile başlıyor. Hz hüseyin'nin kerbela'da şehit edilmesi ile son buluyor.
    Kitapta İnandığı değerler için bedel ödemeyi göze alanların destansı öyküsü var.
    Aynı zamanda İnandığı doğrular için bedel ödemeyi göze alamayanların tarihe yazdırdığı görülmemiş ihanetlerin hikayesi var.

    YanıtlaSil
  12. En güzel kitaplar desem daha doğru olur. Çünkü bana göre okuduğum kitaplar arasında birbirinden güzel olan çok kitap var. Mesela çocukluğu okuduğum "Şeker portakalı" delikanlılığı okuduğum "Monte Kristo Kontu" olgunluk ve bilgeliği okuduğum "Sefiller", İnsanın aslında ne kadar karmaşık duygularla sentezlendiğini okuduğum "Suç Ve Ceza".

    YanıtlaSil
  13. Kürk Mantolu Madonna, kalbimi çok acıtan bir kitap.

    YanıtlaSil
  14. Uzaktaki Anılar (Nicholas Sparks)
    İyi miydi kötü müydü, üslubu nasıldı, edebiyatı nasıldı, olaylar neydi hiç hatırlamıyorum. Tek hatırladığım şey: okurken ağladığım...

    YanıtlaSil
  15. Dostoyevski-Suç ve Ceza,İvan Gonçarov- Oblomov,Orhan Pamuk - Masumiyet Müzesi,Gabriel Garcia Marquez- Kolera Günlerinde Aşk.Hiçbirini bir diğerinden ayıramam.Tıpkı bir annenin çocuklarının herbiri ayrı sevmesi gibi...

    YanıtlaSil
  16. Okuduğum en güzel kitap Allah'ın bize gönderdiği Kur'an-ı Kerim'dir. :) Ama normal kitap soracak olursan Şule Yüksel Şenler'in - Huzur Sokağı adlı kitabı. Okuyalı çok uzun zaman oldu. Fakat hala hatırlarım :) Fakat okumanızı da şiddetle tavsiye ederim diyorum. :)

    YanıtlaSil
  17. Erdal Öz Gülünün Solduğu Akşam 15 yaşında okumuş çok ağlamış ve ülkemin gerçekleriyle yüzleşmiştim

    YanıtlaSil
  18. Beni etkileyen kitaplardan birisi de Doğan Cüceloğlu'nun Savaşçı kitabıdır. Genç bir öğretmenle Cüceloğlu arasındsa geçen süreli diyalogları anlatıyor söyleşi tadında... İdeallere ulaşmanızı kolaylaştıracak ve farkındalık sağlayacak bir serüven...

    YanıtlaSil
  19. kuran-ı kerim hepsinin başı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi tebrik ediyorum..Bu kadar insan arasında en müslüman siz çıktınız..Sorulan sual açık ve istenilen cevabın şeklide belli iken neden her fırsatta ne kadar büyük bir iman sahibi olduğunu göstermek için alakasız cevaplar yazılır anlamıyorum..Arkadaş edebi eserlerden bahsediyor bizim süper zeki büyük islam alimi arkadaşlarda hiç kimsenin aklına gelmeyen bir yanıt bulmuş edasıyla Kuran-ı Kerim yazıyor.İnsan ürünü olan roman, hikaye vb. ile kutsal kitabımızıda kıyaslıyorsunuz ya sizi Allaha havale ediyorum.

      Sil
  20. Turgut Özakman'ın Diriliş kitabını okudum, gerçekten mükemmel. Çanakkale ruhunu çok iyi yansıtıyor. Mutlaka okunması gereken bir kitap.

    YanıtlaSil
  21. Gabriel Garcia Marquez'in yüzyıllık yalnızlık çok etkilemişti. Kürk Mantolu Madonna'yı okuyanlara Kuyucaklı Yusuf'u da tavsiye ederim.Sabahattin Ali'nin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya o kitabı bitirmeye uğraşıyorum konusunu bile anlayabilmiş değilim daha

      Sil
  22. Elif Şafak İskender'i cok beğendim,bir ailenin basına gelebilecek ilginç olaylar aslında bir Türkiye gerceğine ısık tutuyor..sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. İhsan Oktay Anar'ın Suskunlar adlı kitabı beni çok etkilemişti. Bir yazarın hem psikolojik tahliller yapıp hem de bunu tasavvufla güçlendirmesi okuyucu için ayrı bir zevk oluyor.

    YanıtlaSil
  24. son zamanlarda okuduğum en güzel kitap Serdar Özkan'ın kayıp gül adlı kitabı. kitaplığımdan ve aklımdan çıkaramayacağım kitaplar arasında ...

    YanıtlaSil
  25. Tabii ki de Hakan Günday'ın AZ romanı hakikaten çok beğendim.Ayrıca Halit Hüseyni Uçurtma Avcısı ve Zülfü Livaneli Serenad'ı okunduğunda pişman olunmayacak ve etkisinden kolay kolay çıkılmayacak kitaplardandır.

    YanıtlaSil
  26. mustafa ulusoy timaş yay. ayanalar koridorunda aşk ve giderken bana bir şeyler söyle
    serdar özkan timaş yay. kayıp gül ve altın kitap hayatın ışıkları yanınca
    mutaka okunması gereken kitaplar herkese tavsiye ediyorum..

    YanıtlaSil
  27. Benimkisi farklı olacak ama nabalım artık:) Benim okuduğum en güzel kitap, çocukluğumda okuduğum "Uçan Fare" dir. Anlatımı o kadar zevkli ki bana kitap sevgisini aşılayan kitaptır.Şimdi aklıma gelmişken hemen siparişini verip kütüphaneme ekleyeceğim:)

    YanıtlaSil
  28. Aziz nesin, TEK YOL Çok keyifli ve bir o kadarda düşündürücü bir kitaptı.Yıllar sonra bir çok aramadan sonra ankarada tesadüf eseri bulmuş ve çok sevinmiştim.

    YanıtlaSil
  29. Uçurtma avcısı,Bin muhteşem güneş...Şiddetle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden Harika Bir Kitap , Onun Yanında Son Okuduğum Yaratık Avcısınıda Öneririm, Ayrıca Peyami Safanın "Dokuzuncu Hariciye Kavşağı" adlı kitabıda okuduktan sonra sizi ağlatıcaktır... Şiddetle Tavsiye Ederim :)

      Sil
  30. ahmet ümit istanbul hatırası
    s. sinan özer

    YanıtlaSil
  31. İlk aklıma gelenleri sıralayayım...
    • Suç ve Ceza - Dostoyevski
    • Olasılıksız - Adam Fawer
    • Harry Potter - J.K. Rowling
    • Fısıltı - Becca Fitzpatrick
    • Kayıp Gül - Serdar Özkan
    • Talihsiz Serüvenler - Lemony Snicket
    • Açlık Oyunları (yalnızca 1. kitap) - Suzanne Collins

    Hepsinde mutlaka hayatıma dair kesitler bulmuştum zamanında. Her birini tekrar tekrar okudum ve okumaya devam edeceğim. (:

    YanıtlaSil
  32. benim okuduğum en güzel kitap "siz buna okumak mı diyorsunuz?" adında bir kitap. yazarını hatırlamıyorum. ama etkisi hala üzerimde. kişiseliniz gelişiyor, aşkınız tepiniyor, fikriniz balon gibi şişiyor, okurken göbeğinizi rahat kaşıyorsunuz. bir de çok resimli. tam size göre. acizane tavsiyem olsun, madem o kadar çok okumuşsunuz...

    YanıtlaSil
  33. Yanıt vermesi çok zor bir soru olsa da "Belki birkaç kişi merak eder de okur." diye cevap yazmak istiyorum. Nikos Kazancakis - Zorba

    YanıtlaSil
  34. Evimde ve ofisimde baş köşede duran. Bir kitap ile başlayan ve serisi devam eden HİZMETKAR KİM adlı kitap ve onun devamı olan serinin tüm kitapları okuyan kişiyi KENDİSİ ile ŞEYTAN arasındaki mücadeleyi,savaşı çok farklı yalın bir şekilde anlatan mükemmel bir seri. yazarı CENK ENES ÖZER. O kadar eminim ki kimse böyle bir kitap okumamıştır.

    YanıtlaSil
  35. okuduğum en güzel kitap... yaa aslında tüm kitaplar kendi çapında güzeldir ama en güzeline hala karar veremedim bende sıralayım dedim
    1:alacakarnlık serisi(yeniayhariç)Stephen meyer
    2:fısıltı serisi-becca fitzpatrick
    3:hale -alexandra adornetto
    4:şahane hatalar- Heather McElhatton
    5:kırmızı ve siyah- Stendal
    hepsini okumanızı tavsiye ederimmm

    YanıtlaSil
  36. Selamlar
    Halil İnalçık Hocanın
    Kuruluş ve imparatorluk sürecinde osmanlı tavsiye ediyorum.
    Ben tarih yazıları ve kitapları meraklı okuyan biriyim. Ben bugüne kadar okuduğum her şeyi fazlasıyla kapsayan bu kitab bittiğinde sanki tarih 1. sınıfı okudum gibi geldi.
    Tarihten meraklılar için diğeri Mustafa Armağan beyin Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı beni çok etkilemiştir.
    Harun Niğdeli
    www.biletgaranti.com

    YanıtlaSil
  37. selam :)uçurtma avcısını okudunuz mu okumadıysanız büyük bir kayıp hemen okumanızı tavsiye ederimmm :))

    YanıtlaSil
  38. # Minyeli Abdullah - Hekimoğlu İsmail
    # Simyacı - Paulo Coelho
    # Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır
    # Çalıkuşu - Reşat Nuri Güntekin
    # Alacakaranlık(Stephen Meyer) ve Harry Potter(J.Kk Rowling)Serisi
    # Sefiller - Victor Hugo
    # İhtiyar Balıkçı - Ernest Hemingway
    # Gazap Üzümleri - John Steinback
    Okuduğm en güzel kitapLAR oldu bu liste :) elinizden düşmeyen kitaplar olur ya onunla yatıp onunla kalkarsınız ki hemen de bitiverir zaten, işte o kitapların ismini yazdım (en azından benim için)isimler yanlış olablr ve aklıma gelmeyenler de vardır tabi ki. saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır - Ahmet Şerif İzgören

      Sil
  39. Sadece 1 tanesini secmek zor ama ilk aklima gelen en cok begendigim kitap deyince ; Bozkırkurdu - Herman Hesse...

    YanıtlaSil
  40. Serenad - Zülfü Livaneli çok güzel bir kitap yakın tarihimiz hakkında bilgilendiriyor insanı
    Sofie'nin Dünyası
    Simyacı
    Ayşe kulin'in Nefes Nefese ile Sevdalinkası
    İskender Pala'nın OD
    Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası
    Leyla Kitabı - Alexandra Cavelius

    YanıtlaSil
  41. Açlık oyunları serisi

    YanıtlaSil
  42. Tüm kitaplarımı severek okumuşumdur ama çocukken okuduğum 'Konuş Benimle Angel' hep ayrı kaldı. Okurken hüngür hüngür ağlamıştım. Şimdi de aklıma geldikçe gözlerim dolar.

    YanıtlaSil
  43. Çocukken okuyup etkilendiğim Edmondo De Amicis'in Çocuk Kalbi adlı romanı.Çok var tabi ama en çok etkilendiğim 2 kitap Canan Tan dan Piraye ve Sinan Akyüz den İki Kişilik Yalnızlık.

    YanıtlaSil
  44. Selamlar herkese.
    Ben etkileyen ve etkisinden kurtulamadığım İskender Palanın OD bir yunus romanı ve düşüncelerime etkisi oldu. Ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm bu benim hayat felsefem oldu. 1453 istanbul fetti Çandarlı Halil Paşa burda 3 farklı avrupalı yazarın istanbul fethi için yazdıklarını karşılaştırmalı yazması.

    YanıtlaSil
  45. NAŞİDE GÖKBUDAK ..AŞKI ŞAHANE..MİMAR SİNANIN BÜYÜK AŞKI.. hem aşk-ı mükafatım,hem hicran-ı ahım benim.......DİLİ SİNAN'I YAKAN MİHRİM,RUHUMDA MAHIM BENİM....dürr-i şahanem,nefsi bahanem,sebebi kahrım benim..GÜL GONCAM,DÖRT YAPRAKLI YONCAM,MİHRİMAH'IM BENİM..ÇOK GÜZEL BİR KİTAP SARAYIN ENTRİKALARI ARASINDA KOCA SİNANIN MİHRİMAH SULTANA KARŞI OLAN İMKANSIZ AŞKI ANLATILIYOR

    YanıtlaSil
  46. MURATHAN MUNGAN - ŞAİRİN ROMAN
    İHSAN OKTAY ANAR - SUSKUNLAR
    BUKET UZUNER - KUMRAL ADA&MAVİ TUNA

    Bunla beni derinden etkileyen romanlar... bir şair, şiir gibi bir dünya bir ütopya yazarsa nasıl bir dünya olur diye merak ederseniz Şairin Romanını; eflatun renkli rüyalar gören eflatunun ebedi düşmanı tağut ile mücadelesini merak ediyorsanız Suskunlar'ı, kumral ada ile Mavi tunanın tertemiz aşkını kuzguncuk fonunda okumak isterseniz de Kumral ada&mavi tuna'yı okumalısınız.. biraz klişe olacak ama elif şafak'ın aşk'ı da çok güzel.. elif şafak'ın kalemini seviyorum...

    YanıtlaSil
  47. Kuran çerçevesinde isimli kitap bir harika.Yazarı haşimi Rafsancani Bu kitap nur suresinin 1-10 ayetlerinin tefsiri mahiyetinde olmanın yanında,şia'nın Aişe validemiz hakkındaki görüşlerini yansıtması bakımından çok önemli.Kulaktan dolma sözlerle sünnilik yapanların okumasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  48. Nur Dağındaki Çocuk ve Yaralı Serçe. Hasan Nail Canat - Timaş Yayınları (Yaralı Serçe devam kitabı)

    Rusların Afganistan'ı işgalini küçük bir çocuğun gözünden anlatıyor. Yazar duyguyu o kadar içten veriyor ki, sanki anlatılanları yaşıyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz.

    Her insanın mutlaka okuması gereken iki roman. (fiyat olarak da oldukça uygunlar)

    YanıtlaSil
  49. Çöle inen Nur...... Necip Fazıl Kısakürek

    YanıtlaSil
  50. Ahmet Günbay Yıldız / Gurbeti Ben Yaşadım

    YanıtlaSil
  51. Emile Zola-Germinal
    Jack London-Martin Eden
    Irvin Yalom-Nietzsche Ağladığında

    YanıtlaSil
  52. can yücel lüsyen

    YanıtlaSil
  53. can dündar lüsyen ve kesinlikle uçurtma avcısı

    YanıtlaSil
  54. Hani derler ya şu kitabı okudum hayatım değişti, bunu diyenlere kesinlikle katılmıyorum.Böyle diyenler (kimse kusura bakmasın) pek kitap okumamış insanlardır.Şimdiye kadar yüzlerce kitap okudum ama beni en fazla etkileyen kitap Mevlana'nın Mesnevi'si oldu.Bu kitabı okuyup değişmeyecek insan tanımıyorum.İnsan nefsini öldüremez sadece terbiye edbilir. Ama yine de eniyi kitap kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir.Sonra din alimlerinin üzerinde fikir birliğine vardıkları Sahihi Buhari'dir.Ondan sonra ise benim tavsiyem Mevlana'nın Mesnevi'sidir.Mevlana'nın, Cemalnur Sargut'un, Sinan Yağmur'un, İskender Pala'nın kitaplarını rahatlıkla tavsiye ederim.Okuyun pişman olmazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşım herkes bir şeylerden, kültürü,aklı, fikri, inanışları vb.. ölçüsünde nasibini alır.Sen mesneviden etkilendin diye diğerleride etkilenmek yada tam tersi sen falanca romandan birşey anlamadın diye diğeleride anlamamak zorunda değildir.Sabit fikirlerinde hala ısrar ediyorsan bence sen o bahsettiğin eserlerden de nasibini alamamış sadece kendini kandırıyorsun demektir..

      Sil
  55. Benim defalarca okuduğum ve en beğendiğim kitap Nobel ödüllü Knut Hamsun'un Dünya Nimeti adlı iki kitaplık seridir. Kendisine küçük, saf, meşakatli bir dünya kurmak isteyen; azimli, inançlı ve güçlü İsak'ın öyküsüdür. İlk okuduğumda hayat bakış açımı değiştirmiş ve geleceğe dair hırslarımdan arındığımı hissetmiştim. Mutlaka öneririm.

    YanıtlaSil
  56. okuduğum en iyi kitap Sinan Akyüz incir kuşları. İlk sayfasından başlıyorsunuz sürüklenmeye tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  57. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  58. arsen lüpen istanbul da 1-2 bence süper

    YanıtlaSil
  59. Tutiname
    Küçük Arı
    Alamut
    Malcolm X
    Aylak Adam

    YanıtlaSil
  60. En son okuduğum harika kitaptan başlamalıyım.
    "Samuel Lake'in Eve Dönüşü" Yazarı : Jenny Wingfield
    Kahramanları ve olayları oya gibi işlemesi mükemmeldi.Çok gerçekçiyazılmış. Tavsiye ederim.
    İkinci"Açlık Oyunları " serisi
    Üçüncü: Yılanlar ve Merdivenler Yazarı Sean Slater(gerilim9

    YanıtlaSil
  61. İskender Pala -od
    Vladimir Bartol-fedailerin kalesi alamut
    Turgut özakman-şu çılgın Türkler
    Muhammet bozdağ-ruhsal zeka
    John verdon-aklından bir sayı tut

    YanıtlaSil
  62. İskender Pala -od
    Vladimir Bartol-fedailerin kalesi alamut
    Turgut özakman-şu çılgın Türkler
    Muhammet bozdağ-ruhsal zeka
    John verdon-aklından bir sayı tut

    YanıtlaSil
  63. ince memed serisi
    mutluluk arafatta bir çocuk engereğin gözü serenad kardeşimin hikayesi zülfü livaneli
    yüreğim seni çok sevdi hasret iz piraye eroinle dans en son yürekler ölür canan tan
    sabahattin alinin tüm kitapları
    reşat nuri güntekinin çalıkuşu acımak ve yaprak dökümü beni çok etkiledi

    YanıtlaSil
  64. Araştırmacı Yazar Hüseyin TOPUZ Hocanın Mutluluk ve Başarının Sırları-1 Yetim Ali Öksüz Ayşe Cinne Özgü Hastalıkların Teşhis Ve Tedavi Yolları okudum bunlar beni başka kitap okumaya ihtiyaç bırakmadı Çünkü yazarın her koınuda eseri var. 115 aşkın eser ne demek maşaallah.

    YanıtlaSil