26 Aralık 2011

Böyle anısı olan insanlar da var...

Yaşlı bir adamdan bir anısını anlatmasını istiyorlar. Adam cümleye şöyle başlıyor: "Hiç unutmam, aya ilk çıktığımızda gemiden ilk olarak Neil indi. Sonra ben indim. Ben aya ayak basan ikinci adam olmuştum. Neil yüzünü bana döndü aynı anda ben de ona döndüm. Korkunç bir andı o. Beş saniye kadar öylece kalakaldık. Orası muhteşem bir yer. Oradan dünyayı parmağınızın ucuyla gösteriyorsunuz. Olağanüstü bir duygu bu. O günü hayatımın sonuna kadar unutamam ve Neil'le her karşılaştığımızda o an gelir
aklımıza. Kimse bilmez. Biz tebessüm ederiz."

Sözünü ettiğim yaşlı adam Buzz Aldrin'dir. Neil Amstrong'un ortağı, aya ilk çıkan adam. Böylesine manyak anısı olan insanlar da var. Olağanüstü değil mi?

Aynı anda yani TV'de Buzz Aldrin bu hikayeyi anlatırken, yanımdaki adam da bir arkadaşına kendi anısını anlatıyordu. Hem de Buzz Aldrin'den daha büyük bir heyecanla: "Bir gün okey oynuyoruz, tam 8 tane taş çaldım kimsenin ruhu duymadı. Abi ben bu işi biliyorum ya.." dedi.

...ikisi de adam. İkisinin de sadece birer beyni var. İkisi de sadece birer anı anlattılar.

Daima en iyi ol!

Anıların bile ürkütsün insanları. Geldiğin gibi gitme. Geçip giderken tozu dumana kat. Birilerinin dudağı uçuklasın. İnsanlar ne oldu diye paniklesinler, birşeyleri değiştir. Hayatını anlatılanlarla değil, bildiklerinle yaşa. Bir şeyi yaparken en iyisini yap! Cehennemde yanarken bile en iyi sen yan. En büyük anın tavlada attığın düşeşse, biraz düşünmelisin!

Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım s.328 (Erdal Demirkıran)



Kitabı İndirimli Satın Almak İçinTıkla

2 yorum:

  1. Anıyı ilk okumaya başladığımda Şener Şen Ziya karakteri geldi:))Tabii olabilir Astronotun anısı ne olabilir ki??

    YanıtlaSil
  2. giriş cümleler aynen dediğiniz gibi :) işin sonu bambaşka...

    YanıtlaSil