25 Aralık 2011

Büyük Ders... (Mükemmel bir anı)

Vaktiyle İstanbul'da kamyon şöförlüğü yapan bir iş adamı anlatmıştı...

"O zaman gencim, güçlüyüm, taşı sıksam suyu çıkar. Br gün kamyonumla Reno marka bir arabaya çarptım. Suçluydum. Adamın arabası mahvolmuştu. Para ödememek için Reno'nun içinden çıkan cılız adama bağırmaya başladım. Adam beni
sakinleştirmeye çalışıyor, bense avazım çıktığı kadar bağırıyordum. Çok korktu. Lütfen bağırmayın, diyordu. Ben bunu fırsat bilerek iyice abarttım ve adama yüklendim. Kırılan farımın parasını almak için bağırmaya devam ettim. Adam da "Peki, o zaman karakola gidelim" dedi. Karakolda bütün polisler arkadaşım olduğu için hemen kabul ettim ve adamı sürüte sürüte karakola götürdüm. Dışarıdaki polislerle selamlaştığımı gören adam iyice korktu. Komiserin odasına girdiğimizde, komiser ayağa kalktı. Kendi kendime "Ne çok tanıdığım var!" diye gururlandım. Komiserin, "Buyrun sayın savcım." demesiyle, benim "Eyvah!" demem eş zamanlıydı. Rezil olduğuma mı yanayım, sabaha kadar yiyeceğim dayağa mı?

Komiser, savcıya "Ne içersiniz efendim? deyince, "Ben bir çay alayım, arkadaşıma da soğuk bir su verin!" dedi. Bayılmak üzereydim. Oturmamı söyledi, oturdum. Bu arada çay ve su geldi. O çayını içti, ben de suyu içmeye çalıştım. Bir an önce dayak faslına geçilse de bitse bu iş diyordum.

Savcı bey çayını içtikten sonra, "Gidebilirsiniz Ali bey!" dedi.

Keşke dövseydi beni. Keşke nezarete falan atsaydı. Eminim çok dahaaz üzülürdüm.

İçtiğim su halen boğazımda ama o gün öğrendiklerim beni tam kırk yıldır yönetiyor.

Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım s.195 (Erdal Demirkıran)



Kitabı İndirimli Satın Almak İçinTıkla

7 yorum:

  1. vay canına.. adamı dövseler gerçekten daha iyiymiş..! çok etkileyici..

    YanıtlaSil
  2. düşünün ki yaşanan bir olay 40 yıl bir insana ders olabiliyor. bu olayları hayatımızda yaşama şansımız olmayabiliyor ama okuyarak bunları öğrenebiliyoruz. işte okumanın farkı, maliyeti en düşük satın alınan tecrübe...

    YanıtlaSil
  3. Aldığı ders bir ömürlükmüş gerçekten de ...

    YanıtlaSil
  4. Bazen bir küçük olay insana bir ömür yetebiliyor.

    YanıtlaSil
  5. Demek ki, adamın yorumladığı gibi korkmamış. Yalnızca bazı görgüsüzler gibi "sen benim kim olduğumu biliyor musun" demek istememiş. :)
    İyi bir ders olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Bu olayın bir ders olmasındaki en etken sebep de zaten Savcının engin davranışıdır bence.

    YanıtlaSil