02 Ocak 2012

2012 kitap okuma yılı olsun

Ekinfen Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Ticaret Odası Eğitim Komitesi Başkanı Ferdane Bayıldıran, 2012'nin kitap okuma yılı olarak kabul edilmesi çağrısı yaptı. "Bir kitap bir insanı, bir insan dünyayı değiştirir" felsefesiyle hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Bayıldıran, "Okumak insanı özgür kılan, bağımsız düşünmesini ve hareket etmesini sağlayan, ezbercilikten uzaklaştırarak üretkenliği beraberinde getiren bir eylemdir. Okuma alışkanlığının üst seviyede olduğu, kitap, gazete ve dergi
okuma kültürünün kök saldığı toplumların aynı zamanda ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik yönden de dünyada ilk sıraları aldığını görmekteyiz. Ülkemizdeki eğitim sisteminin, çocuklarımıza okuma alışkanlığı edindirecek şekilde yeniden dizayn edilmesi en doğru yaklaşım olacaktır. Bu nedenle 2012'nin kitap okuma yılı ilan edilmesini talep ediyoruz. Çocuklarımıza ve insanlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, ülkemize yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri olacaktır" dedi.

SESLİ KİTAPLAR
Yeni yılda dünya klasikleri ve Adanalı yazarların eserlerinin CD haline getirilerek, görme engelliler okullarında eğitim gören çocuklara dağıtılması için çalışma başlatacaklarını duyuran Ferdane Bayıldıran, "Boğaziçi Üniversitesi'nin benzer bir çalışması olmuştu. Biz de onların CD'ye çevirdiği kitapların dışındaki eserleri hazırlayacağız. Bunların arasında dünya klasikleri olacak fakat dünyaca ünlü Adanalı yazarlarımızın eserlerini de CD'ye kaydederek görme engelli çocuklarımıza ulaştıracağız. Yurdun dört bir yanındaki çocuklarımızın Yaşar Kemal, Orhan Kemal gibi yazarların eserlerini, 'sesli kitap'lar haline getirilmiş CD'lerden dinleyerek okuyacak olmaları bizleri de şimdiden heyecanlandırıyor. Yeni yılda hazırlayacağımız 'sesli kitap'larla görme engelli çocuklarımızın eğitimine, ülkemizdeki okuma kültürünün gelişimine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansı
Kaynak: Mynet Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder