10 Ocak 2012

İlginç Yöntemlerle Kitap Okumaya Teşvik Ediyorlar

Kayseri'de bir kitabevinin başlattığı kampanya kapsamında insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan gönüllüler, tramvay, belediye otobüsü veya tren garı gibi mekanlarda kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek insanlara kitap okumanın güzelliklerini anlatıyor.

Projenin yürütücüsü Nar Kitabevi Genel Koordinatörü Nejat Arın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabevi bünyesinde yaklaşık 14 ay önce başlattıkları "Nar taneleri" isimli proje ile insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları sevdirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

Projeye destek veren, sayıları 120'ye ulaşan "melekler" ismini verdikleri gönüllülerle farklı ve ilginç mekanlarda kitap okuma etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Arın, bu sayede insanların dikkatini çekerek kitap okuma oranını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kitap okuma etkinliklerinde ücretsiz kitap dağıttıklarını söyleyen Arın, şöyle konuştu:

"Akaryakıt istasyonu şirketimiz bünyesinde, kültür sanat faaliyetlerini desteklemek amacıyla ticari kaygı gütmeden faaliyet gösteren kitabevimizde çeşitli etkinliklerle insanları okumaya davet ediyoruz. Tramvay, belediye otobüsü veya tren garı gibi ilginç mekanlarda kitap okuma etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinlikte, gönüllülerimiz hem bir süre kitap okuyarak insanların dikkatini çekiyor, hem de onlara kitap okumanın güzelliklerini anlatıyorlar. İnsanlara kitap da hediye ediyoruz. Sayıları 120'ye ulaşan ve çoğunlukla üniversite öğrencileri ile mezunlarından oluşan gönüllülerimizi bu kapsamda eğitime tabi tutuyoruz. Onları okuma sevgisini nasıl anlatacakları konusunda eğitim verdikten sonra projemize dahil ediyoruz."

Etkinliklerini kahvehaneler veya alışveriş merkezleri gibi mekanlarda sürdürmeyi planladıklarını bildiren Arın, hastanede tedavi gören çocuklar için de benzer etkinlikler düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Arın, şöyle devam etti:

"Kadınların düzenlediği altın günlerini kitap günlerine çevirmek istiyoruz. Bunun birkaç örneğini kitabevimizdeki okuma salonunda yaptık. Kadınları gün düzenlemeleri için buraya davet ettik. Birbirlerine altın yerine kitap hediye ettiler. Gönüllü meleklerimiz kadınların altın günlerine konuk olarak oralarda da kitap okuyacak ve kitap dağıtacak.İlköğretim öğrencilerini salonumuza davet edip kitaplarla tanıştırmaya çalışıyoruz. Köy okullarında okuma etkinlikleri düzenliyoruz ve kütüphaneler oluşturmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında şimdiye kadar 500'e yakın kitap dağıttık. Bu sayıyı 4-5 binlere çıkaracağız."

Şehirlerarası yolcu otobüslerinde mini kütüphaneler oluşturmak için da çalışma yaptıklarını ifade eden Arın, böylece insanların yolculuğu okuyarak geçirmesini sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan, projeye destek veren gönüllüler, Kayseri'de tramvayda ve belediye otobüsünde kitap okuma etkinliği düzenledi. Yolcularla kitap okuyan gönüllüler, kitap hediye ettikleri yolculara kitap okumanın güzelliklerini anlattı. Uygulamaya şaşıran yolcular, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Kaynak: Sondakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder