26 Ocak 2012

İnsan hayatını kelimeler yönetiyor

Adamlar araştırmışlar ve görmüşler ki bildiğin su bile insan davranışlarından etkileniyor. Şaka değil Japon bir bilim adamı Masuro Emoto, rüyasında mı gördü bilinmez, yağmurlu bir ilkbahar sabahında uyanıp, yaptığı bir deneyle suya çeşitli müzikler dinletiyor ve suyun moleküler yapısının değiştiğini gözlemliyor. Bu dehşet manzara karşısında düşünüyor Emoto, 'Sesten etkilenen suyu, acaba kelimeler nasıl etkiler?'
diye araştırıyor ve aynı kaynaktan elde ettiği suyu değişik kaplarla eşit parçalara ayırıyor. Her bir kaptaki suya değişik şekillerde sözlü uygulamalar yapıyor. Birinci kaptaki suya hakaret içeren sözler söylüyor ve küfrediyor. İkinci kaptakine sevgi sözcükleri söylüyor ve seviyor suyu. Üçüncü kaptakine ise takdir sözcükleriyle iltifat ediyor. Sevdiği ve iltifat ettiği su ile hakaret ettiği suyun arasında moleküler açıdan ciddi değişiklikler olduğunu gözlemliyor.

İnsan hayatını kelimeler yönetiyor ve insan, sadece kelimelerle bile suyun tüm moleküler yapısını altüst edebilecek muhteşem bir donanıma sahip. Dünyanın üçte ikisi su olduğunu düşünürsek insan belki de patavatsızca kurduğu bir cümleyle yeri yerinden oynatabilir.

Yerim Seni ÖSS s.130 (Erdal Demirkıran)



Kitabı İndirimli Satın Almak İçinTıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder