16 Ocak 2012

İz-mek Merkezlerinde Kitap Okuma Saati

İZMEK’e bağlı 37 kurs merkezindeki kursiyerler, bundan böyle hangi branşta eğitim görürlerse görsünler günde bir saatlerini kitap okumaya ayıracaklar.

Projenin ilk uygulaması Gündoğdu Mahallesi’ndeki İZMEK kurs merkezinden başlatıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kurs merkezindeki kütüphaneye dünya klasikleri ve Türk edebiyatından önemli örnekleri kapsayan 100 temel eserden oluşan kitap setini bırakarak projeye startı verdi.

Başkan Doğan, 90 kursiyerin el nakış, mefruşat, okuma yazma ve Arapça branşlarında eğitim gördüğü Gündoğdu Kurs Merkezinde kampanyanın amacından söz etti. Okumanın öneminin dinimizin temelinde de yer aldığına dikkati çeken Doğan, “ Dinimize gelen ilk gelen vahiyde oku der. Yani okumak bir yerde Allah’ın emridir. Anneler ve babalar çocukların okumalarını ister ve bu konuda evlatlarına telkinde bulunurlar, ama kendileri okumazlar. Oysa ki, çocuklar anne ve babayı örnek alır. Anne baba okumalıdır ki, çocuk onları örnek alabilsin. İşte biz bu konuda bir takım kampanyalar yaparak okuma alışkanlığını arttırmayı hedefliyoruz. İlk olarak annem babam okuyor kampanyasını düzenledik. Daha sonra kahvemiz evimiz projesiyle kıraathanelerde okuma alışkanlığını yerleştirmeye çalıştık. Son olarak şimdi de kurs merkezlerimizde kursiyerlerimizin okuma alışkanlığını elde edebilmesi için “kursiyerlerimiz okuyor” adıyla yeni bir kampanya başlattık. Her kurs merkezinde kütüphane köşesi oluşturduk ve buralara 100 temel eserden oluşan kitaplar koyduk. Günde bir saat kursiyerlerimizin kitap okumasını sağlayacağız. Kurslar devam ettiği sürece kursiyerler bitirdikleri kitapları arkadaşlarıyla değiştirecekler.

Gündoğdu Kurs Merkezi’ndeki ilk uygulamada kursiyerler kendilerine dağıtılan kitaplara yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerlerden 69 yaşındaki Şerife Üstün, Tolstoy’un “Anna Karenina” adlı ünlü eserini okumaya başladı. Üstün, Başkan Doğan’a hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Gündoğdu Mahallesi’ndeki etkinliğe Başkan Doğan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Aydın, Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Çetin Ersoy da katıldı. Farklı noktalardaki 37 kurs merkezinde toplam 5 bin adet kitap dağıtılacağı belirtildi.

Kaynak: Haber3

1 yorum:

  1. Bu arada ben de Gebzeliyim :) aynı faaliyeti Komeke de söylemek isterim.Burada tarihi Mustafa Paşa camiisi var kütüphane külliyenin içinde buram buram tarih kokuyor ama kütüphane bomboş ve kitaplar ekiden kalma ansiklopediler umarım buraya da bir katkı yaparlar

    YanıtlaSil