17 Ocak 2012

"Kitap Okuyan Çocuklar" Projesi

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmek, Diyarbakır'da bulunan yurt ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin " Toplumsal Hayata Hazırlanması ve İleriki Öğrenim Hayatlarında Başarılarının Arttırılması" amacıyla protokol imzalandı.

İmzalanan protokol gereğince yurt ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin toplumsal hayata hazırlanması sağlanacak. Ayrıca haftanın belirli gün ve saatlerinde konferans ve söyleşi türünde etkinlikler düzenlenecek.

Proje kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla faydalı kitapların temin edilmesi ve kitapların milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla öğrencilere ulaştırılması sağlanacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar, "Mili Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz bu projeyle önce Diyarbakır'daki daha sonrada tüm Türkiye'deki çocukların sosyal, psikolojik ve ahlaki gelişimlerine katkı sunmayı hedefliyor ve kamuoyunda "Kitap Okuyan Çocuklar" projesinin büyük destek göreceğini umut ediyoruz."

Proje kapsamında öğrenicilere ilk anda 30 bin daha sonra 300 bin adet kitap temin edilmesi ve dağıtılmasının planlandığını söyleyen Uçar, dağıtımı yapılacak kitapların bütçesinin Diyarbakır Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin harçlıkları, öğretim elemanlarının katkıları, hayırsever işadamları ve halkın yapacağı bağışlarla karşılanacağını söyledi.

Proje kapsamında anne babaya saygı, toplumsal fayda ve insani değerlerin anlatıldığı kitapların temin edileceğini vurgulayan Uçar, daha sonra şöyle devam etti: "Temin edilen bu kitaplar arasında 'Peygamberimizin Örnek Hayatı' gibi çocuklara rol model olabilecek kitaplar ağırlıkta olacaktır. Temin edilecek kitaplar yarıyıl tatili başlamadan önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirleyeceği okullarda 'Al Götür, Oku Getir' sloganıyla dağıtılacaktır. Dönem sonunda öğretmenler tarafından toplanacak kitaplar yerine öğrencilere okumadıkları yeni kitaplar verilecektir. Okunup geri getirilen kitaplar sürekli olarak yeni öğrencilere verilecek ve bir kitabın birçok kez okunması sağlanacaktır. Yılsonunda toplanan kitaplar, ilgili okul müdürlüğü veya öğretmenin kütüphanesinde bir sonraki yıl okutulmak üzere saklanacaktır"

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu'nun ve Mustafa Uçar'ın çabalarını tebrik ederek teşekkürlerini ileten Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ise gençlerin okumasını çok önemsediğini, gençlerin kendilerini ifade etmeleri ve başarılı olmalarının okumadan geçtiğini belirtti.

Sadece internet ile bu ihtiyacın giderilemeyerek, kitap okumanın önemine vurgu yapan Toman, görsel manada verilmiş bir sürü yapıtın olduğunu, bunların etkisi ile kitap okumanın etkisi arasında dağlar kadar fark bulunduğunu kaydetti.

Proje kapsamında öğrencileri, farklı yayınevleri ve farklı kitaplarla buluşturacaklarına dikkat çeken Toman, öğrencilerin okudukları kitapları çevreleri ile de paylaşmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Bir yıl süre ile uygulanması planlanan projeye kitap desteği vermek isteyenlerin, Diyarbakır Meslek Yüksekokulu özel kalemine ait olan 248 84 00 nolu telefondan D.M.Y.O. özel kalemine ulaşarak yardımda bulunabilecekleri bildirildi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Kaynak: Medya73

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder