18 Ocak 2012

Kitaplar Bu Kez Hastaneye Girdi

Kütüphane Gönüllüleri, ilçede gerçekleştirdiği kitap okuma seferberliğini bu kez hastaneye taşıdı.

Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri, ilçede gerçekleştirdiği kitap okuma seferberliğini kıraathane, huzurevi ve çocuk yuvalarının ardından bu kez hastaneye taşıdı.

Pendik'te okuma alışkanlığını artırabilmek için ilçenin her yerinde, evden sokağa, okuldan kıraathaneye, huzurevlerinden çocuk sığınma evlerine kadar dikkat çekici okuma çalışmaları yapmaya devam eden kütüphane gönüllüleri, okuma seferberliğini bu kez hastaneye taşıdı. Gönüllüler bu çalışmayı, Türkiye'nin ilk ve tek Sağlık Bakanlığı ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle hizmet veren hastanesi Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Hastanenin çocuk servisi ve yatılı hasta bölümlerini ziyaret eden kütüphane gönüllüsü gençler, hasta ve yakınlarını başhekim yardımcısı eşliğinde ziyaret ederek onlara klasik seçme eserlerden oluşan kitapları hediye etti.

"Hastane odalarında kitap okunsun"

Başta çocuk servisindeki minikler olmak üzere yatılı hastaları odalarında tek tek ziyaret eden genç gönüllüler, iyileşmeyi dört gözle bekleyen hasta ve refakatçi yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, hastane odalarında rahat vakit geçirmelerini dilediler. Hasta ve refakatçilerin odalarında geçirdikleri sıkıcı zamanları seçme kitaplarla eğlenceli hale dönüştürmek istediklerini belirten gönüllüler, "Hastalıklar, moral bozukluğu ve stresle insanı daha fazla yıpratır. Boş zamanlarını kitapların dünyasına dalarak geçirmek, hastalara moral gücü verir. Bu açıdan kitapların uğramadığı bir hastane odası kalmasın istedik" dediler.

Kaynak: Sondakika

2 yorum:

  1. bi güzel haber daha...tüm bunlardan nasıl haberdar oluyorsunuz merak ettim doğrusu...

    YanıtlaSil
  2. Arayan Mevlasını da bulur belasını da :)) Araştırın yeter ki...

    YanıtlaSil