16 Ocak 2012

Mantık ve Cinsellik

İnsan 18 aşından 45 yaşına kadar maksimum düzeyde cinsel performans gösterir, sonra bu performans değer kaybeder, artık başka şeyler aranır. Dolayısıyla, sadece cinsellik merkezli düşünerek eş seçilmemeli. Evliliğin başlıca hikmetlerinden biri de insanın var olan cinsel enerjisini kontrol altına almaktır. Cinsellik, dikkat dağıtıcı unsurlardan en büyüğüdür ve bu enerji hiç bitmeyecek zannedilir.

Toplam ömürde 25-30 yıllık bir zaman diliminde bu arzular zirveyi zorlar, sonra gerçeğine dönersin. Bu iki zaman arasındaki farkı her zaman yaşar, fakat ısrarla anlamaz insan. Orgazm olmadan önceki düşüncelerini ve sonrakileri bir kâğıda yaz ve karşılaştır, birbiriyle alakası olmadığını göreceksin. 'Ben en çok kimi seviyorum?' sorusunun cevabı iki durumda da başka olacaktır. Gençken hoplayan zıplayan, herkesi sahiplenmeye çalışan sen, yaşlanınca artık kimseyi istemeyeceksin. Mantığın devreye girecek varlık sebebini anlayacaksın.

Cehennemin Dibine Git s.326 (Erdal Demirkıran)



Kitabı İndirimli Satın Almak İçinTıkla

2 yorum:

  1. Erdal Demirkıra'nın kitaplarını beğenerek takip ediyorum ve ne güzel açıklmaış.
    Bence de mutlu bir evlilik önce karşılıklı konuşabilmekten geçiyor, sonrası zaten mutlu bir cinsel hayatı da getiriyor ama hayatta her şey cinsellik değil. Böyle düşününler için hayatı ıskalamak kötüdür herhalde...

    YanıtlaSil
  2. Muhakkak sadece cinsellik üzerine kurulmuş bir evlilik sağlam temeller üzerine kurulmamıştır. Ama cinselliğin bittiği bir evlilik de ne kadar sürer meçhul. Çünkü cinsellik evliliği tek başına ayakta tutacak bir unsur olmadığı gibi, yokluğu da evliliği tek başına yıkabilecek bir unsurdur.

    YanıtlaSil