28 Şubat 2012

Çok kitap okuyan köylü çocukları hayatlarında ilk kez sinema keyfi yaşadı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, "Malatya Okuyor" kampanyasında en fazla kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi. Kaymakamlık, en fazla kitap okuyan ve hayatlarında hiç sinemaya gitmeyen 26 öğrenciyi, yeni vizyona giren Fetih 1453 filmine götürdü.

Kaymakam Nurettin Dayan yaptığı açıklamada, Hekimhan'a bağlı Hasançelebi beldesi ile Yukarıselimli köyünde, eğitim-öğretim sezonunun ilk dönemi çok kitap okuyan öğrencilerin şimdi bunun karşılığını aldığını söyledi. Dayan,
kampanyanın sürdürülebilmesi halinde gençlerin hayat boyu değerini ölçemeyecekleri bir kültür birikimine sahip olacaklarını dile getirerek, gençlerin bu olumlu alışkanlıkları birbirlerine bulaştırmalarını arzu ettiklerini kaydetti. Kampanya ile elde edilen sonucun hiçbir değer hükmüyle ölçülemeyeceğini vurgulayan Dayan, "Kitap okuma yaygın bir şekilde devam ediyor. Öğrenciler arasında okuma alışkanlığının oluşması yönünde önemli aşamalar kaydedildi." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Çalgan da kitap okumanın önemine dikkat çekti. Öğrencilerin kampanya çerçevesinde kitap okuyarak kültür altyapılarını geliştirdiğini belirten Çalgan, "Bu kampanya, öğrencilerimiz için zorunlu bir okuma ödevi değil sadece tesis etmiş olduğumuz sistematik ve sürdürülebilir bir muhtevadır. Öğrencilerimizi kitap okumaya yönelttik ve bu büyük bir ilgi gördü. Bu çerçevede Hasançelebi beldesi ve Yukarı Selimli köylerinde en fazla okuyan 26 öğrenciyi ödüllendirmek amacıyla kent merkezine getirdik. Malatyapark Alışveriş Merkezi'nde yeni vizyona giren Fetih 1453 filmini izlettik. Yemek yedirerek farklı aktivitelerle güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Ve kampanya son hızıyla devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: Haberaktüel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder