29 Şubat 2012

Erzurumlu kitap okumayı seviyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ”Türkiye’de Okuma Kültürü Haritası” araştırmasında bir yıl içinde okunan kitap sayısında birinci olan Erzurum’da kütüphanelerdeki kitap koleksiyonunu yenileme ve güncelleme çalışmalarına önem veriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ”Türkiye’de Okuma Kültürü Haritası” araştırmasında bir yıl içinde okunan okunan kitap sayısında birinci olan Erzurum’da, kütüphanelerdeki kitap koleksiyonunu yenileme ve güncelleme çalışmalarına önem veriliyor.

Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’deki okur profilinin belirlenmesi amacıyla geçen yıl ”Türkiye’de Okuma Kültürü Haritası” araştırması yapıldığını bildirdi. Öztürk, araştırmada bir yıl içinde okunan kitap sayısında Erzurum’un birinci sırada yer aldığını kaydetti.

Kentte kütüphanelere olan ilgiden memnun olduklarını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:
”Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak Erzurum’da toplam 22 kütüphaneyle hizmet vermekteyiz. Sadece il halk kütüphanemizde 75 bin 833 kitabımız var. Kitap koleksiyonumuzu sürekli güncelliyoruz. İl Halk Kütüphanesinde 2010 yılında 58 bin 87 olan okuyucu sayısı, 2011 yılında 83 bin 362′ye ulaştı. Okuyucu sayımızda geçen yıl yüzde 50′nin üzerinde artış olmuş. Bu yıl 100 binin üzerine çıkmayı hedefliyoruz.”

Öztürk, il halk kütüphanesinde 2 bin 729 olan üye sayısının 2011 yılında da 5 bin 942′ye yükseldiğini belirterek, ”2010′da 6 bin 696, 2011′de ise 16 bin 364 ödünç kitap verilmiştir” diye konuştu.

Erzurumlu Emrah Müze Kütüphanesi

Öztürk, okuyucuya sürekli yenilikler sunmaya çalıştıklarına işaret ederek, 2012 yılında Erzurumlu Emrah Müze Kütüphanesini açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Bunun Türkiye’deki 5 kütüphaneden biri olacağını bildiren Öztürk, ”Hazırlıklarımız tamam. Nisan ayında müze kütüphanemizi açmayı planlıyoruz. İl halk kütüphanemizin yanındaki tarihi mekanda oluşturulacak kütüphanemizde yazarlarımızın kitapları ile bazı eşyaları sergilenecek” dedi.

Öztürk, Aziziye ilçesinde de müstakil bir çocuk kütüphanesi açmayı planladıklarını belirterek, Türkiye’de birkaç ilde bulunan yazma eserler kütüphanesi müdürlüğünün de Erzurum’da kurulacağını ifade etti.

Türkiye’deki en modern gezici kütüphanelerinden birisinin Erzurum’da vatandaşın hizmetine sunulduğunu anımsatan Öztürk, ”540 bin liraya mal olan kütüphanemizde 3 bin 100 kitap yer alıyor. Bu kütüphanemizde 38 noktaya 15′er günlük periyotlar halinde gidiliyor” dedi.

Öztürk, gelişmiş ülkelerin donanımlı ve modern şartlarda okuyucuya hizmet sunduğuna dikkati çekerek, ”Ülkelerin gelişmişliği kütüphanelerin gelişmesiyle doğru orantılıdır. Bu bilinçle ilimizde en iyi kütüphane imkanını sunmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: Bulancak Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder