04 Şubat 2012

Oltu'da 'Kitaplar Sessiz Öğretmendir' Projesi Tanıtıldı

Erzurum'un Oltu ilçesinde SODES kapsamında hazırlanan 'Kitaplar Sessiz Öğretmendir' projesi Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Oltu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin tanıtımında konuşan proje koordinatörü İsmet Erdal, projenin asıl amacının öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi.

Bu amaca ulaşabilmek için ilk aşamada ilköğretim okullarında sınıf ve Türkçe öğretmenleri, ortaöğretim okullarında edebiyat öğretmenlerinden oluşan komisyonlar kurarak öğrencilerin seviyesine uygun milli ve manevi değerlere aykırı olmayan kitapları belirleyerek dağıttıklarını söyledi.

Okulların kapanmasına yakın bir zamanda belirlenen kitaplardan öğrencileri bir yarışmaya tabi tutulacaklarını kaydeden Erdal, "Dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar ve dijital fotoğraf makinesi hediye edeceğiz." dedi.

Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise 4 projenin SODES tarafında kabul edilmesinin ilçe adına sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Çobanoğlu, 'Kitaplar Sessiz Öğretmendir' adlı projesinin, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Projeyle ilgili bilgiler veren Çobanoğlu, "Proje kapsamında öğrencilere 14 bin 555 adet kitap ve 156 adet kitaplık dağıtımı yapılmıştır. Belirlenen kitaplardan yapılacak yarışmada başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verilecektir." diye konuştu.

Oltu Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Kaymakam Fatih Çobanoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Burhan Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, Emniyet Müdürü Ali Osman Küçükalkan, İlçe Müftüsü Lütfi İmamoğlu, daire amirleri ve okul müdürleri de katıldı.

Program sonunda misafirlere mini bir kokteyl verildi.

Kaynak: Haber50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder