02 Şubat 2012

Yılda 35 Bin Okurun Geldiği Kütüphaneden Yarıyılda 7 Bin Kişi Yararlandı

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Karabacak, yaptığı açıklamada, kütüphanenin çok geniş kitap zenginliğine sahip olduğunu belirtti. Karabacak, "Kütüphanemizde 47 bin kitap bulunmaktadır. Bunun yanı sıra internet imkanı sunan kütüphanemizde bilgisayar laboratuvarları ve okuma salonları ile okurlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Kitap okuma kültürümüzde son yıllarda büyük bir artış gözlenmektedir. Her ne kadar internet kullanımının yaygınlaşması olsa
da kitap okuma alışkanlığımızda da artış görülmektedir. Okuma kültürünün kazandırılmasında ailelerin önemi çok büyüktür. Anne ve babanın kitap okuması, çocuğunun da kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına büyük katkı sağlar, bu bakımdan okuma kültürümüzü geliştirmeliyiz. Atalarımızın da dediği gibi okumanın, öğrenmenin yaşı yoktur." dedi.

Kütüphanede her yaş grubu okurun faydalanabileceği kitaplar olduğuna değinen Karabacak, "Okulların yarı yıl tatili olması nedeniyle şu an öğrencilerimiz bu kitaplardan faydalanmaktadırlar. Kimi öğrencimiz, ödevleri olduğu için kütüphaneye gelirken, kimi, kitap okumak ve internet kullanmak için geliyor. Ayrıca, bir yıl içerisinde 15 bine yakın kitap da okurlarımız tarafından ödünç olarak alınarak okunmaktadır." diye konuştu.

Ayrıca, kütüphanede görme engelli ve az gören vatandaşların kitap okumalarını kolaylaştırmak amacıyla gerekli donanımın daha önce kurulduğunu hatırlatan Karabacak, şunları kaydetti:

"Görme engelli vatandaşlarımıza yönelik, daha önce başlatılan okuma, bulmaca çözme, resim çizme, el işleri yapma ve benzeri günlük faaliyetleri başkasına bağımlı olmadan yapabilme imkanı sunan sistemi kütüphanemizde kurmuştuk. Kütüphanemize; görme engelliler için sesli ekran okuma programı, ekran büyütme programı ile masa üstü büyüteç sistemi ve kitap okuma makinesi aldık. Bu cihazlardan biri az görme yetisi olan kişilerin kitap okuma ya da araştırma yapmasına imkan sağlıyor. Cihaz, yazıları 80 kat büyütebiliyor, üç farklı görüntüleme modu (renkli, siyah zemin üzerine beyaz, beyaz zemin üzerine de siyah) değiştirme özellikleri de bulunmaktadır. Bu imkandan da özürlü vatandaşlarımız yararlanmaktadır."

Kaynak: Dikkathaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder