28 Mart 2012

200 Kişi Kitap Okumak İçin Yarıştı

Kırıkkale de 48. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde 7’den 70’e 200 kişi ellerinde bulunan kitapları okumak için adeta yarıştılar.

Çeşitli etkinlikle kutluyoruz
Kırıkkale Kütüphane Müdürü Zeliha Atay “Okuma etkinliği; toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak. 26 Mart 1 Nisan tarihleri arasında bilgi toplumları çoğullaştırma teması ile Kütüphane haftası kutlanmaktadır. Kütüphanelere yönelik toplumsal bilincin yaratılması, farkındalık, düzeyinin geliştirilmesi, kütüphanelerin bilgiye erişimde vazgeçilmez olduğunu haftamızda çeşitli etkinlikle kutluyoruz. Bu etkinliğimiz de okuma etkinliğe öğrencilerimiz, kütüphane üyelerimiz katılıyor” dedi.

Kitap bir güneştir
200 kişinin biraya gelerek Kırıkkale’nin Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtının merdivenlerine oturarak kitap okumaları diğer vatandaşlarında büyük dikkatini çekerken, kitap okuyanlar yaptıkları açıklamalarda, Herkesin kitap okumasını tavsiye ederek “Kitap aklın ilacıdır. Fikirlerimizin gelişmesi için de kitap okumamız gerekir. Herkesin kitap okuyarak desteklerini bekliyoruz. Özellikle küçüklerin kitap okuması gerekir. Çünkü geleceklerin aydınlık olması konusunda. Kitap bir güneştir. Kitap bir ışıktır ve iyi bir dosttur” dediler.

Kaynak: Yenigün Gazetesi

1 yorum:

  1. güzel bir eylem kim düşünmüşse aklına fikrine sağlık :)

    YanıtlaSil