05 Mart 2012

Kitap toplayarak kütüphanelerini kurdular

Kozluk 75. Yıl İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, anlamlı bir kampanyaya daha imza attı. Daha önce çevre kirliliğine karşı, ilçede başlattıkları temizlik kampanyasıyla dikkat çeken öğrenciler, şimdi de kitap okuma sevgisini aşılamak için Türkçe öğretmenleri İbrahim Altun ve Kenan Atilla'nın öncülük ettiği 'Kütüphanemizi Kuralım, Birlikte Okuyalım' kampanyasını başlattı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile İstanbul Özel Fatih Koleji'nin de destek verdiği kampanya çerçevesinde, okulda 2 bini aşkın kitap toplandı. Kitap olmadığı için uzun süredir kapalı olan okul kütüphanesi yeniden hizmete açıldı. Kampanyayı başlatan Türkçe öğretmeni İbrahim Altun, "Gerek Güneydoğu'nun gerekse ülkemizin yarınlarını inşa edecek bu çocukların kendileri gibi cıvıl cıvıl rengârenk bir dünya kurmaları için kitap okumayı sevmeleri ve çokça okumaları gerekmektedir. Düne kadar hayallerin dahi ulaşamadığı şeylere bugün insanlığın elleri ulaşıyor, hiç kuşkusuz insanlık bunu, bilgileri içinde barındıran kitaplara borçludur. Hayallerimizi gerçekleştirmede bizleri yalnız bırakmayan Diyanet İşleri Başkanlığı ile İstanbul Özel Fatih Koleji'ne teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Öte yandan, kampanyaya en çok kitap getiren Esranur Bendur, Gülsüme Baysal ve Büşra Ekinci adlı öğrenciler plaketle ödüllendirildi.

Kaynak: Haber Aktüel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder