18 Mart 2012

Okuma oranını artırmak için kitap kiralıyorlar

Konya’da kitap okuma oranları artsın ve herkes kitap okuma alışkanlığı kazansın diye kitapçı dükkânları kampanya üstüne kampanya yapıyorlar. Konya’nın en çok kitapçısının bulunduğu Rampalı Çarşıda bulunan kitap satıcısı Yahya Emre Karan halkın kitap okumasını, özelliklede gençlerin okumasını istedikleri için ‘artık kitap okumak çok pahalı değil’ sloganı ile kitapta kiralama dönemi başlattıklarını söyleyerek, “Malum Konya’da kitap okuyan az bir kesim var. Bu kesiminde çoğunluğunu lise
çağındaki gençler ve üniversite öğrencileri oluşturuyor. Öğrenciler de kitap fiyatlarının pahalı olmasından şikâyetçi. Bizde bu şikâyetleri göz önüne alarak daha kolay çözümler aramaya başladık. Bazı dükkân komşularımız kitaplarda belli günleri kapsayacak şekilde yüzde 50 indirime gittiler. Biz de bir kereliğine indirim sağlamak yerine az bir para vererek sürekli okusunlar diyerek kitapları kiralamaya karar verdik” dedi. Kitapların kiralanma hususunu da anlatan Karan, “Gelen arkadaşlarımız ilk başta 5 TL değerinde istedikleri bir kitabı alıyorlar. Daha sonra sürekli kitap okumak isterlerse biz onları bilgisayar üzerinde yapmış olduğumuz sisteme kayıt ediyoruz. Elindeki okuduğu kitabı değiştirmek istediğinde buraya gelerek kitabı teslim ediyor ve 1,5 TL vererek başka bir kitap alabiliyor. Kitapların değiştirme süresi en fazla bir aydır. Bu bir ay içerisinde kitabını değiştirebiliyor” diye konuştu. Öğrencilerin gündemdeki popüler kitapları okumak istediklerini söyleyen Karan, “Bu kampanyamızı gençlerin en çok okumak istedikleri ve gündemde çok satan kitap listelerinden oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Merhabahaber

1 yorum:

  1. bence çok güzel ve faydalı bir fikir olmuş.malum günümüzde teknoloji ilerledikçe kitaplar yerine,internet;yüz yüze görüşmek yerine, telefonla konuşmayı tercih ediyoruz.kitap okumak ruhu besler,umarım bu güzel alışkanlığı tekrar fazlasıyla kazanırız.

    YanıtlaSil