05 Mart 2012

Üniversite Öğrencileri Kıraathanede Kitap Okudu

Çorum'da bir grup Üniversite öğrencisi, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması amacıyla kentteki bir kıraathanede kitap okuma etkinliği düzenledi.

Düşün Taşın Derneği Çorum Temsilciliği'nin katkılarıyla Hitit Üniversitesi öğrencileri, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için Gülabibey Mahallesi'ndeki bir kıraathanede kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Öğrenciler, kıraathanedekilerin şaşkın bakışları arasında kitap okurken, bazı müşteriler de kitap okuyarak onlara eşlik etti.

Dernek Temsilcisi Gül Esen Kılıç yaptığı açıklamada, dernek olarak kentte üçüncü kez kitap okuma etkinliği düzenlediklerini, daha önce de park ve kafelerde topluluk halinde kitap okudularını söyledi.

Kitap okumak için kıraathaneyi seçmelerinin nedenini anlatan Kılıç,

"Kıraatın kelime anlamı okumadır. Kıraathaneler de eskiden kitap okuma evleri olarak nitelendirilirmiş. Ancak artık bu anlamı kaybetmiş durumda. Daha çok Oyun oynanan ve vakit geçirilen yerler olarak biliniyor. Bugün burada kitap okuyarak eski anlamını hatırlatmak istedik. Okumayan kimse kalmasın düşüncesiyle bu etkinliklere devam edeceğiz" dedi.

Kıraathane müşterilerinden Necati Kapısız ise, Üniversite öğrencilerinin kıraathanede kitap okumalarının buralarda vakit geçirenlere örnek olacak bir davranış olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder