03 Mart 2012

Ünye Halk Kütüphanesi'nden 2 Ayda, 2 Bin 831 Ödünç Kitap Verildi

Ünye Halk Kütüphanesi'nden 2012 yılının ilk iki ayında, 2 bin 831 ödünç kitap verildiğini bildirildi.

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okuma oranının her geçen gün arttığını söyledi.

Kütüphanelerin merkezi yerlerde olması gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Türk halkı kitap okumuyor diye bir algı var. Aslında bu yanlış bir algıdır. Kütüphaneleri herkesin görüp gidebileceği uygun bir ortama kurduğumuzda halkın kitap okuduğu görülecektir. Türkiye'de baktığımız zaman kütüphaneler yeterince halkla bütünleşmiş değil, halka uzak yerlerde ve belli bir kesimin kullandığı yerler olarak algılanıyor. Kütüphane merkezleri ve şubeleri halkın içine sokulsun, okuma oranı kat kat artacaktır. Önemli olan kitabı o halkın ayağına götürebilmektir ve devlet olarak bunu yapmak zorundayız."

Ünye'de kitap okuma oranının arttığını vurgulayan Kocaoğlu, "Karadeniz'deki kitap okuma oranı her geçen gün artıyor. Bölgemizde en çok kitap okuyan illerinden biri Ordu. Ordu'nun ilçelerinden ise Ünye'deki kitap okuma oranı yüksek görünüyor. Kütüphanemizden yılın ilk iki ayında 2 bin 831 kitap ödünç vermişiz. Ünye Halk Kütüphanesi'ndeki kitap okuma sayısının artması Ünye'de kitaba olan talebi ve satışları da artıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haberciniz

3 yorum:

  1. Disarda gorunmekten cekinen genclerin gittigi bir mekandi vaktinde.kutuphaneden en fazla yararlanana verilen odullere kis kis gulerdik.ama o yillar coook geride kaldi.unyenin adini boyle duymak disarda yasayan unyelileri cok mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  2. ünye çok güzel bir yer. 5-6 sene önce birkaç ay kalmıştım.

    YanıtlaSil
  3. Her zamanki gibi güzel ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş.Blogunuzu uzun süredir takip ediyoruz ve çok yararlı paylaşımlar ile karşılaştık.Verdiğiniz tüm bilgiler çok işimize yaradı Dermaroller firması olarak bu paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.Size tüm blog hayatınızda başarılar dileriz.Nice yazılara...

    YanıtlaSil