05 Mart 2012

Yalova Üniversitesi Öğrencileri Parklarda Kitap Okuyor

YALOVA Üniversitesi'nde başlatılan 'Okuyoruz' adlı proje kapsamında, öğrenciler kent merkezinde parklardaki banklara oturarak kitap okudu.

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri, 'Topluma hizmet uygulamaları' dersi çerçevesinde kitap okuma projesi başlattı. 40 öğrenci, Cevdet Aydın ve Kurtuluş parkları ile Yalova sahilindeki banklara oturup kitap okudu.

Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Muammer Sarıkaya, projenin 3 ay boyunca süreceğini söyledi. Kitap okuyan öğrencilerden Kübra Başaran ise yaptığı konuşmada, "Bu etkinliği bir ders gibi düzenli şekilde yapacağız. Şu anda 'Topluma Hizmet' adlı dersi işliyoruz. Eğitim mutlaka okulda, sıralarda yapılmaz. Topluma en iyi hizmeti nasıl yapabileceğimizi düşündük. Bu hizmetin en iyi toplumun içine karışarak olacağına karar verdik ve bu projeyi başlattık. Çok da iyi olduğunu düşünüyoruz. Topluma hizmet insanların faydası için olur. Bunun ille de elle tutulur, gözle görülen bir şey olması gerekmiyor. Biz de bu yüzden kitap okumayı tercih ettik. Bundan sonra bu parkta, Yalova sahilinde bizi ellerimizde kitaplarla görebilirsiniz. Bizim vermek istediğimiz mesaj kitap okumak. Şu anda gençlerimiz kitap okumamakta. Biz de dahil olmak üzere. Proje bitene kadar her yerde kitap okuyacağız. Amacımız insanlara kitap okumanın faydaları göstermek. Bizi gören bir kişi dahi özense, bir kitap alarak okusa bu bizim için başarıdır" diye konuştu.

Kaynak: f5haber

2 yorum:

  1. blogunuz çok güzel ama ben baştaki yazıya takıldım "kitabın en güzel yerini oku" yazan yere. kim karar veriyor kitabın en güzel yerinin orası olduğuna. ya da siz cımbızla çekip aldığınızda o yeri kitabın bütünlüğünü katletmiş olmuyor musunuz? kitabın mahremiyetine ve kişiliğine ne büyük saygısızlık..

    YanıtlaSil
  2. Blogun alt kısmında da belirttiğim gibi bu alıntılar (telif hakkıyla korunanlar için) kitabın yazarı ya da yayınevinden izinli şekilde yayınlanmaktadır. Kitabın en güzel kısmı yerine gelince, nacizane bir cümledir. Tabiki en güzel yeri olup olmadığına ben değil sizler karar vereceksiniz.

    YanıtlaSil