06 Nisan 2012

6 bin öğrenciye 'kitap kumbarası' dağıtıldı

Yozgatın Boğazlıyan ilçesinde yürütülen 'Boğazlıyan Okuyor' kampanyası çerçevesinde hazırlanan 'Kumbaran Kitap Açsın Projesi' ile 6 bin öğrenciye kitap kumbarası dağıtıldı.

Proje kapsamında Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, Şube Müdürü Eyüp Aracı ve İlçe Ar -Ge Koordinatörü Yusuf Büyük, Necatibey, Fatih ve Kaymakam Kemalbey İlköğretim okullarında öğrencilere kitap kumbarası dağıttı.

Kaymakam Coşkun Açık, kumbara dağıtımı sonrasında yaptığı açıklamada, hedeflerinin öğrencilerin tasarrufu öğrenmelerini ve bu biriktirilen para ile kitap alabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Kaymakam Açık, "Bugün 6 bin öğrencimize dağıttığımız kumbaralara, çocuklarımız harçlıklarının bir kısmını atmak suretiyle tasarruf yapacak ve kumbaralar çocuklarımızda bir ay süreyle kalacaktır. Bir aylık süre içerisinde öğrencilerimiz tarafından biriktirilen paralar kitap alınması için değerlendirilecektir. Bu amaçla mayıs ayı içerisinde ilçe merkezinde kitap fuarı düzenleyeceğiz. Kumbaralarına birikim yapmış olan öğrencilerimiz, kumbaralarını kitap fuarında açacak ve tasarruf ettikleri miktar kadar kitap alacaklardır." dedi.

Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının çok düşük olduğunu kaydeden Açık, "Kitap için bir yılda kişi başına yapılan harcama Norveç’te 137 dolar, Almanya’da 122 dolar, Belçika ve Avustralya’da 100 dolar iken Türkiye’de 0,45 dolardır. Kitap okumak için bir Türk’ün ayırdığı zamanın Norveçli 300 katını, Amerikalı 210 katını, İngiliz ve Japonlar 87 katını ayırmaktadır. Türkiye okuma alışkanlığı sıralamasında 86. sırada yer alıyor. 7 milyon nüfuslu Azerbaycan’da kitaplar ilk baskısını 100 bin tirajla yaparken 70 milyon nüfuslu Türkiye’de bu rakam 2 bin civarındadır. Boğazlıyan olarak bu yaramızı sarmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu kampanya ile öğrenciler tarafından en az 30 bin adet kitap alınmasının amaçlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Habervakti

1 yorum:

  1. Ne güzel bir proje, hem tasarruf etmeyi hem de kitabı almayı, okumayı öğretiyor. Umarım çocuklar için faydalı olur...

    YanıtlaSil