05 Nisan 2012

Bir Ayda 14 Bin Sayfa Kitap Okuyan Veli Yarışmada Birinci Oldu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Özel Gonca Kreş yönetimi, öğrencilerin kitap sevgisini artırmak ve bu konuda velileri de teşvik etmek amacıyla 'Kitap Okuma Saati' etkinliği düzenledi. Etkinlikte bir öğrencinin babası bir ayda okuduğu 14 bin 200 sayfa ile birinci oldu.

Ereğli Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde mart ayında ayrı bir heyecan yaşandı. Kreş yönetimi tarafından mart ayını kapsayan 'Kitap Okuma Saati' uygulamasında babalar ve çocukları en fazla kitabı okumak için yarıştı. Akşama kadar iş yerlerinde, akşamları da evlerinde çocukları ile kitap okuyan aileler, okudukları kitaplarla birlikte kreş binasına geldi. En çok kitap okuyan ailenin birinci geleceği yarışmada sonuçların açıklanmasını veliler ve çocukları heyecanla bekledi.

Yapılan değerlendirme sonucunda sonuçların açıklanmasıyla öğretmen Şeref-Sevda Destereci çifti, çocukları 4 yaşındaki Defne ile birinciliği kazanan aile oldu. Baba Şeref Destici, okuduğu 14 bin 200 sayfalık kitaplarla birinciliği elde ederken, sevincini eşi ve kızı ile paylaştı.

"14 BİN SAYFAYI OKUDUĞUMDAN BİLE HABERDAR DEĞİLDİM"

Aldığı derece sonrasında açıklama yapan baba Şeref Destereci "Geçtiğimiz günlerde yapılan 'Çocuk Menüsü Tabak Süsleme Yarışması'nda yaptığımız çalışma ile dereceye gireceğimizi düşünüyorduk. Ama olmadı. Kreş tarafından başlatılan 'Kitap Okuma Saati' yarışmasında birinci olmak için hırs yaptım. Eşim beden eğitimi, ben ise sınıf öğretmeniyim. Gündüz okulda, akşam ise evde hiç durmaksızın kitap okudum. İnanın 14 bin sayfa kitap okuduğumun bile farkında değilim. Burada söylediklerinde ben bile inanamadım. Kızım doğmadan önce sürekli kitap okuyordum. Kızımdan sonra biraz ara vermek zorunda kalmıştık. Ama şimdi yeniden kitap okumaya başladım. Bu da kızım ve kreş sayesinde oldu." şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARA KİTABI VE KİTAP OKUMASINI SEVDİRMEK"

Özel Gonca Kreş Müdürü Rahşan Yılmaz, çocukların öğrendiklerinin yüzde birini tatma, yüzde bir buçuğunu dokunma, yüzde üç buçuğunu koklama, yüzde on birini işitme ve yüzde seksen üçünü okuyarak öğrendiğine dikkat çekti. "Bizler de çocukların okuma alışkanlığını artırmak ve onları daha faydalı bilgiler öğrenmelerini amaçlayarak böyle bir yarışma düzenledik." diyen Yılmaz, 1 Mart- 31 Mart tarihleri arasında uyguladıkları bu çalışmada öğrenci velilerinin çocuklarına kitapları okuduğunu, okunan kitapların tek tek not alındığını anlattı.

14 bin 200 sayfa ile birinci olan Sevda-Şeref-Defne Destereci ailesinin birinci olduğu yarışmada ikinciliği 4 bin 491 sayfa okuyan Arzu-Ergün-Önder Özay ailesi, üçüncülüğü ise 3 bin 595 sayfa ile Hülya-Selçuk-Meryem Betül Aksu ailesi kazandı. Dereceye giren ailelere hediyeleri teslim edildi.

Kaynak: Haberler

3 yorum:

  1. Helal olsun ne diyim :) Darısı başımıza..

    YanıtlaSil
  2. Herkes 10 da birini okusa yine fayda :)

    YanıtlaSil
  3. Her ay iki kitap okuyan biri olarak bu haberin doğruluğundan kuşku duydum. Gece gündüz okuduklarını söylüyorlar hemde çalışıyorlar. Çalışmıyor ve sabah akşam kitap okuyan biri olsa kabul ederim ama ne yapmış hızlı okuma mı yapmış? Ders kitaplarınıda mı sayfadan sayıyor. Ortalama 300 sayfalık kitap okusa 47.3 kitap yapıyor.Çok düşündürücü?

    YanıtlaSil