07 Nisan 2012

E-kitap okumakta hangi cihaz tercih ediliyor?

ABD’de yapılan bir araştırma elektronik kitap okumakta bilgisayarların daha çok kullanıldığını ortaya koydu.

Yapılan bir araştırmaya göre her beş Amerikalıdan biri elektronik kitap okuyor. Araştırma şirketi Pew Research Center tarafından 3 bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmada, elektronik kitap okuyanların yüzde 42’si bilgisayarı tercih ediyor. Bu durumda bilgisayarlar elektronik kitap okumakta elektronik okuyuculardan ve tablet bilgisayarlardan daha çok tercih ediliyor.

Bilgisayarların elektronik kitap okumak için çok da eğlenceli olmamasına karşın, elektronik kitap okumakda bu kadar çok kullanılması elbette çok şaşırtıcı. Diğer bir taraftan birçok yayıncının mobil, e-okucu ve tablet bilgisayarda okuma deneyimine yönelik gerçekleştirdikleri özelleştirme çalışmaları yaptığı da görülüyor.

Bilgisayarlardan sonra, elektronik okuyucular yüzde 41, cep telefonları yüzde 29 ve tablet bilgisayarlar yüzde 23 tercih oranına sahip. 

Araştırmadan çıkan diğer bir bulgu elektronik kitap okuma deneyiminin geleceğine de ışık tutuyor. Zira iki sene öncesine göre dört kat daha fazla insan elektronik kitap okuyor.

Kaynak: Bilgi Çağı

1 yorum: