13 Nisan 2012

"Kitap Okuma Farkındalığı" İçin "Okuma Eylemi"

Düzce Üniversitesi (DÜ) Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyesi öğrenciler, topluma "kitap okuma farkındalığı" aşılamak için toplu halde kitap okudu.

Avni Akyol Parkı'nda toplanan 25 öğrenci, "Okumanın yeri, mekanı yoktur" yazılı pankartın arkasında yere oturarak kitap okudu.

AA muhabirine açıklama yapan DÜ Elektrik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Harun Ev, kitap okumanın önemini dile getirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Kitap okuma' dendiği zaman insanların aklına çok basit bir şey geliyor. Yani her yerde okunabilir bir şey geliyor ama okumayan bir ülkeyiz. Biz, bunu dile getirmek için böyle bir etkinlik yaptık" dedi.

Toplumdaki farkındalığı oluşturmak için kitap okumanın zamanı ve mekanının olmadığını kaydeden Ev, "Kıraathanelerde ve kahvehanelerde de bu etkinliği yapıyoruz. İş yeri sahibinden izin aldıktan sonra yanımıza yiyeceğimizi ve içeceğimizi alarak orada oturup kitabimizi okuyoruz" diye konuştu.

Ev, kıraathanelerde kitap okurken başlarından ilginç olaylar geçtiğini ifade ederek, "Bir kıraathanede kitap okurken bir vatandaş içeri girdi ve kitap okuduğumuzu görünce yanlış yere geldiğini düşünerek dışarı çıkıp tabelaya baktı. Sonra da doğru yere geldiğini anlayınca tekrar içeri gelip oturdu. İşte insanlar böyle değişik bakıyorlar bize. Bu yüzden etkinliğimiz dikkat çekiyor" şeklinde konuştu.

Grup, kitap okuma eyleminin ardından parktan ayrıldı.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder