09 Nisan 2012

Kuyucak"ta 7"den 70"e Herkes Kitap Okudu

Türkiye Okuyor Kampanyası kapsamında Kuyucak’ta kitap okuma kampanyası düzenlendi. Kuyucak okuyor kampanyası kapsamında eline kitap alan 7’den 70’e herkes 40 dakika boyunca kitap okudu.

Geçtiğimiz haftalarda, Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçedeki tüm Türkçe ve Edebiyat öğretmenleri ile toplantı düzenlenerek, Kuyucak’ta kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla ilçe çapında kitap okuma etkinliği yapma kararı alınmıştı. Bu kapsamda ise ‘Kuyucak Okuyor’ adında kitap okuma kampanyası düzenlendi. İlçe çapında; merkezde, tüm belde ve köylerde saat 14.20’de eşzamanlı olarak kitap okuma etkinliği yapıldı. İlçe merkezi, belde ve köyler olmak üzere etkinliğe yaklaşık beş bin kişi katılırken İlçe Merkezinde Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinliğe Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter, İlçe tarım Müdürü Dr. Taner Bozbek, Sağlık Grup Başkanı Dr. Tümay Gökbayrak, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erbay Aldemir, Okul Yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

“5 BİN KİŞİ AYNI ANDA KİTAP OKUDU”

Türkiye Okuyor’ kampanyası ile ilçe genelinde aynı saatlerde binlerce kişinin kitap okuduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter; “İlçemiz okullarında her gün okuma saati uygulamasına geçilmiş ve bu uygulama yerleştirilmiştir. Bunların yanı sıra da Türkiye Okuyor kampanyası kapsamında Kuyucak’ta da kitap okuma sayısını artırmak, gençlerimizi ve kitap okumaya zaman bulamayan insanlarımızı yeniden kitaplarla buluşturmak için Kuyucak Okuyor kampanyası düzenledik. Bu kampanyamıza tüm okullarımızın yanı sıra kahvehanede oturan Kuyucaklılarda katıldı. Bu bizim kampanyamızın başarısını gösterdi. Kuyucak ilçesinde aynı anda 5 bin kişiyi kitapla buluşturmak gerçekten güzel bir olay oldu. Bu tür etkinliklerimiz devamlı olarak olacaktır. Çünkü kitap okumak doğayı, toplumu anlama ve yorumlama yeteneği sağlar. Ayrıca bizi pek çok yönden yetkinleştirir” dedi.

Kaynak: Haberfx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder