24 Nisan 2012

Suluova'da Kitap Okuma Yarışması Düzenlendi

Amasya'nın Suluova ilçesinde, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için kitap okuma yarışması düzenlendi. İlçede faaliyet gösteren Suluova Eğitimciler Derneği'ne bağlı 'Coşku Okuma Salonu'nda düzenlenen yarışmaya 45 öğrenci katıldı.

Suluova Eğitimciler Derneği Başkanı Şenol Kutucu yaptığı açıklamada, "Yarışmayı düzenleme amacımız öncelikle öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Aklı geliştiren, kendini rahat ifade edebilen bireylerin yetişmesinin en kolay yolu kitap okumaktan geçmektedir. Ayrıca kitap okumanın sayısız faydaları vardır. Kitap okumak anlama gücümüzü ve konuşma yeteneğimizi kuvvetlendirir." dedi.

Birçok ailenin, çocuklarının kitap okumamasından şikayetçi olduğunu kaydeden Kutucu; "Kitap okurken sıkılan çocuk nedense saatlerce televizyon ya da bilgisayar karşısında kalabilir ve nedense sıkılmaz. Bilgisayarda Oyun oynayarak televizyon seyrederek büyüyen çocuklarımız gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumanın sağladığı imkandan mahrum kalmaktadırlar." diye konuştu.

Karakter gelişiminin, bilgiyi ve araştırmayı seven insanların yetiştirilmesi ile mümkün olacağına dikkat çeken Kutucu, "Çocukların kendilerini okuyarak yetiştirmeleri gerekir. Çünkü eğitim sürecinde çocuklara her şey anlatılmaz yani buna imkan yoktur. Yanlış bilgi ile doğru bilgiyi ayırabilen kişilerin sayısının artması için kişiye çocukluktan itibaren kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir."

Kitap okuma alışkanlığı olan çocukların eğitim süreçlerinin de çok daha başarılı olduğunu vurgulayan Kutucu, "Kitap okumayan nesillerin fikir üretme kabiliyetleri körelmektedir ve başarılı bir iletişim kuramamaktadırlar." şeklinde konuştu.

'Gurbetteki Öğretmen' isimli kitaptan hazırlanan soruları cevaplandırarak ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder