16 Nisan 2012

Yazarlar Kendi Kitaplarını Okuyacak

Kitap okuma keyfini ikiye katlayan İzmir Okuma Günleri, Konak Belediyesi ve Kalem Kültür Derneği tarafından yazarları İzmirli okuyucuyla buluşuyor. İlk konuk ise İnci Aral olacak.

Konak Belediyesi ve Kalem Kültür Derneği, İzmir Okuma Günleri ile İzmirlilere sürpriz bir etkinlik hazırladı. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte okumaya doyulmayan kitapların yazarları, kendi eselerini İzmirliler için okuyacak. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ”Toplumlar kültür ve sanatla aydınlanıyor. İnci Aral’ın kimliğinde Türkiye’ye daha çok okuyalım, daha aydınlık bir geleceğe koşalım mesajı vereceğiz” dedi.

Her ay farklı bir yazarın konuk edileceği etkinliğin ilk konuğu, öykü ve roman yazarı İnci Aral olacak. 18 Nisan Çarşamba günü 18.00’de başlayacak İzmir Okuma Günleri’nde İnci Aral, Sadakat adlı romanından satırları, kendi sesiyle okuyucuya ulaştıracak.

İNCİ ARAL

Her kitabı heyecanla beklenen İnci Aral, öyküyle başladığı yazın hayatını 6 öykü ve 6 roman kitabıyla taçlandırdı. Güçlü kalemiyle verdiği eserlerinde ilişkileri ve özellikle de kadınların iç dünyasını ustalıkla işledi. Ödüle doymuş bir yaza olan Aral, 1979 yılında Ağda Zamanı adlı kitabında topladığı ilk öyküleriyle 1980 Akademi Kitapevi İlk Kitap Öykü Başarı Ödülü’nü aldı. Kahramanmaraş toplumsal olaylarını konu aldığı ikinci kitabı Kıran Resimleri 1983’te yayınlandı, Nevzat Üstün Öykü Ödülü’nü kazandı. İlk romanı Ölü Erkek Kuşlar, 1992 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü aldı. 2002 yılında yayınlanan romanı "Mor" ile de Orhan Kemal Roman Armağanı'nı aldı.

Türk mizahının önemli isimleri Oğuz Aral ve Tekin Aral’ın kardeşi İnci Aral, kadın yazarlar arasında yeri tartışılmaz öykü ve romanlara imza attı.

Öyküleri: Ağda Zamanı (1980), Kıran Resimleri (1983), Uykusuzlar (1984), Sevginin Eşsiz Kışı (1986), Gölgede Kırk Derece (2003), Anlar İzler Tutkular (2003), Ruhumu Öpmeyi Unuttun (2006), Unutmak (2008).

Kaynak: Haberfx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder