17 Mayıs 2012

'Gaziemet Kitap Şenliği' Kitap Okuma Günü İle Başladı

Kütahya’nın Emet ilçesinde bir takım etkinliklerle kutlanacak olan ‘Gaziemet Kitap Şenliği, kitap okuma günü ile başladı.

Emet Belediyesi ve Emet Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 7’den 70’e büyük katılımın olduğu okuma gününe vekil olarak Emet Kaymakamlığı görevini yürüten Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç , Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet İlçe Emniyet Müdürü Şamil Akovalı da katıldı.

İlçede ikamet eden gencinden yaşlısına herkesin katıldığı etkinlikte katılımcılar, Emet Kaymakamlığı önüne kurulan seyyar kütüphane ve Kitap Tanıtım ve Satış standından istedikleri kitapları seçerek hep birlikte okudular.

Konu hakkında bilgi veren Emet Milli Eğitim Müdürü Şamil Akovalı, "Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kitap okuma şenliğimizin amacı iyi bir okuma kültürüne sahip olabilmek için çözüm yolları aramak, okumayı engelleyici sebepleri ortadan kaldırmaya yardımcı olmak, okul kütüphanelerini güncellemek ve zenginleştirmek, toplumun her bireyini kitap okumaya teşvik etmektir. Bugünkü etkinliğin sloganı ise 'Emet okuyor'dur” dedi.

20 Mayıs tarihine kadar ilçede etkinliğe katılmak isteyenler seyyar kütüphaneye gelerek istedikleri kitapları okuyabilecek.

Kaynak: Haberfx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder