31 Mayıs 2012

Gürsu 2. Kitap Günleri Başladı

Bursa Gürsu Belediyesi tarafından organize edilen ve 15 gün sürecek olan 2. Kitap Günleri başladı.

Gürsu Belediyesi Kültür Sanat Festivali kapsamında bu yıl 15'incisi gerçekleştirilecek olan Gürsu 2. Kitap Günleri, yoğun bir katılımla başladı. 25 Mayıs - 9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kitap Günleri kapsamında, Belediye hizmet binası önünde oluşturulan standlarda, ilçe halkının kitapla buluşması sağlanacak.

Kitap günleri, Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Vehbi Karadağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Öztürk, İlçe Müftüsü İsmail Yıldırım, protokol üyeleri ve ilçe halkının katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Bu etkinliği, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak ve yayınevlerini ilçe halkımızla buluşturarak, halkımızın kitaplara ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştiriyoruz." dedi.

"Çok okuyan mı? yoksa çok gezen mi? daha çok bilir sorusu, özellikle kitap okuma alışkanlığı olan insanlara yöneltilen meşhur bir sorudur" diyen Başkan Özcü, "Elbetteki yaşayarak öğrenmek çok daha etkilidir öğrenmede ama, yaşarken öğrenebilmek için de, kitapların ışığına ihtiyaç vardır. Okunan kitaplardan alınacak bakış açıları, dersler, bilgiler ve hayat tecrübeleri ışığında, insanın yaşadıkları, gezdikleri ve gördüklerini özümseme yeteneği daha güçlü olur." şeklinde devam etti.

'YAŞ İLYERLEDİKÇE KİTAP OKUMA DÜŞÜYOR'

Etkinliğin ilk gününe, konuk olarak katılan Yazar Mehmet Güler de, "Çocuklara yazdığım kitaplar koşuyor, gençlere yazdığım kitaplar yürüyor, yetişkinlere yazdığım kitaplarsa sürünüyor." diyerek, büyüdükçe kitap okuma alışkanlığından vazgeçildiğinin altını çizdi. Gün boyunca, üç seans olarak gerçekleştirilen söyleşilerle çocuklarla bir araya gelen Güler tarafından imzalanan kitaplar, Gürsu Belediyesince çocuklara hediye edildi.

Hacivat-Karagöz, Pamuk Prenses ve Nasrettin Hoca kostümü giyen animatörler ve halk oyunları gösterileri ile renkli görüntüler eşliğinde başlayan ve 15 gün sürecek olan, Gürsu Kitap Günleri etkinlik programı kapsamında, yazarların söyleşi ve imza günleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder