01 Mayıs 2012

'Yeni Bir Kitap Yeni Bir Dünya' Projesi Ödülle Taçlandı

Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce yürütülen 'Yeni Bir Kitap Yeni Bir Dünya' SODES projeleri kapsamında üç ay devam eden kitap okuma kampanyasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bitlis Oya Havare İlköğretim Okulu'nda yapılan ödül töreninde konuşan Bitlis Koruma Kurulu Başkanı Behçet İşlek, katılımcıları proje hakkında bilgilendirdi. İşlek, projenin SODES projeleri kapsamında Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü adına kabul gördüğünü söyledi. Proje dahilinde düzenlenmesi ön görülen kitap okuma kampanyaları ile ilgili Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bir çalışma yürütüldüğünü aktaran İşlek, mart- nisan ve mayıs aylarını kapsayacak şekilde çalışmalar planlandığını anlattı.

Projenin amacıyla ilgili de bilgi veren İşlek, "Denetimli serbestlik kapsamında yürütülen proje çerçevesinde; öncelikli olarak denetimli serbestlik yükümlülerine yönelik bir okuma kampanyası yürütülmektedir. Bu program kapsamında yükümlülerde farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Ayrıca Bitlis E tipi Cezaevi'nde hem yetişkinlere, hem de çocuklara yönelik iki farklı uygulama başlatılmıştır. Burada da dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerimiz olacaktır. İnsan nerede olursa olsun okuma alışkanlığı edinmesi kendisine çok şeyler katacaktır.” dedi.

Proje kapsamında kendilerine yardımcı olan Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğüne, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına, Bitlis Ziraat Bankası Müdürlüğüne, Bitlis Baro Başkanlığına, Bitlis Sanayi ve İş Adamları Derneği’ne, Okul yönetici ve öğretmenlerine, dereceye girmek için gayret gösteren öğrencilere teşekkür eden Bitlis Koruma Kurulu Başkanı Behçet İşlek, yapılan güzel çalışmanın her yaştan insanda kitap okuma alışkanlığı oluşturmaya vesile olması temennisinde bulundu.

Programa Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Koruma Kurulu Başkanı Behçet İşlek, Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Bitlis İş-Kur Müdürü Alaaddin Aslan, Bitlis İl Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Yoldaş ve Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürü Ferhat Uçar katıldı.

Kaynak: Haberimport

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder