03 Ağustos 2012

Bahçelievler Kitap Fuarı Yoğun İlgi Görüyor

Surdışı bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyan Bahçelievler Kitap Fuarı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Bahçelievler Belediyesi'nin Ramazan kapsamında düzenlediği Kitap ve Kültür Günleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Şirinevler Ulu Camii yanında kurulan fuarda çeşitli yayınevleri kitaplarını kültürseverlerle buluşturuyor. Surdışı bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyan kitap fuarına vatandaşlar ilgi gösterirken, kitap okuma alışkanlıklarını pekiştiriyor.

Kitap fuarına verdiği destekten dolayı Başkan Osman Develioğlu’nu tebrik eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, “Bu fuarı çok doğru buldum. Güzel bir çalışma. Halkımız buradan istifade ediyorlar” diye konuştu.

Kitap fuarını vatandaşlarla birlikte gezen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise, “Surdışı'nda kurulan ilk kitap fuarı. Bahçelievler’in merkezi Şirinevler’de kuruldu. İnsanlarımızın kitap okuma alışkanlığının artmasını istiyoruz. Burada farklı yayınevlerine stantlar vererek, vatandaşlarımıza sosyal, dini içerikli kitaplar sunuyoruz. Çok çeşitli kitaplar sunuyoruz. İnsanlarımız bir kitap almaya gelirken, o çeşitlilik arasında 10 tane kitap alıp çıkanlar da oluyor. Diğerlerini görüp ihtiyaç hissediyorlar. İşte bu ihtiyacı görüp, Ramazan münasebetiyle kitap okuma alışkanlığını arttıralım dedik” şeklinde konuştu.

Ramazan ayı boyunca yoğun iftar programları düzenlediklerini belirten Başkan Develioğlu, “Bahçelievler’in değişik yerlerinde farklı etkinliklerimiz var. Seminerlerimiz, konserlerimiz var. Ramazanda 4 tane çadırımız var. Sokak iftarlarımız var. 1 günde yaklaşık 10 bin kişiyle iftar yapıyoruz. Bu iftarlarda insanların birbirleriyle tanışıp, kaynaşmasını istiyoruz. Birbirlerini tanıyan, seven topluluklar başarıya ulaşırlar” dedi.

Dünyada Müslümanların katledilmesine duyduğu üzüntüyü de dile getiren Develioğlu, insanların birbirine tahammül edebilme duygusunu Ramazan’ın dışındaki 11 aya da bölebilsek bunların hiçbir tanesi olmaz” diyerek İslam alemi için Ramazan ayının hayırlı geçmesini diledi.

Ayrıca teravih namazı sonrası ilahi dinletileri de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Bahçelievler Kitap Fuarı 19 Ağustos’a kadar kitapseverleri bekliyor.

Kaynak: Star Gündem

1 yorum:

  1. kitap çekilişime beklerim:

    http://kirmizikiraz.blogspot.com/2012/08/50-takipci-serefine-hediye-cekilisi.html

    YanıtlaSil