12 Ağustos 2012

Siverek, 30 Bin Kişiyle Okuma Rekoru Kıracak

Siverek İlçesi'nde, 30 bin kişi aynı anda ünlü şair Ahmed Arif'in 'Anadoluyum Ben' şiirini hep birlikte okuyarak; 'Toplu Kitap Okuma Kategorisi'nde Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği, kitap okumaya ilgiyi artırmak, birlik ve beraberlik vurgusunu ön plana çıkarmak için 30 bin kişiyle aynı anda kitap okuyarak rekora ulaşmak için proje başlattı. Dernek yöneticilerinin başlattığı ve 'Haydi bir dünya rekoru kıralım' adını verdiği proje kapsamında, Guinness'e 'Toplu Kitap Okuma Kategorisi' kapsamında başvuru yapıldı.

30 BİN KİŞİ AYNI ANDA ŞİİR OKUYACAK

Başvurunun kabul edilmesinin ardından Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Bayram, 25 Eylül'de gerçekleştirilecek rekor denemesi için çalışmalara başladı. Broşürler ve her gece bir mahallede düzenlenen toplantılar ile vatandaşlara proje anlatılarak rekor denemesi için katılım çağrısı yapılıyor. Dernek Başkanı Muzaffer Bayram, başlattıkları girişimle toplu kitap okuma alanında bir dünya rekoru kırarak; hoşgörü, birlik ve beraberlik kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

25 Eylül'de ilçe stadyumunda yapılacak olan rekor denemesinde 30 bin kişinin Siverek'te yaşamış olan ünlü şair Ahmed Arif'in 'Anadoluyum Ben' şiirini hep birlikte okuyacaklarını söyleyen Bayram, "Rekor denemesi ile Siverek'in tanıtımına katkı sağlayacağımız gibi, insanlarımızı ortak hedef için bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız binlerce insanı tek bir amaç uğruna ortak hareket etmelerini, birlik ve beraberlik ruhunu canlandırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda her gün insanlarımız ile bir araya geliyor ve onlara yapacağımız rekor denemesinde yanımızda olmalarını istiyoruz. 25 Eylül'de, rekor denemesini başarıyla gerçekleştireceğimize ve Guinness Rekorlar Kitabı'na Siverek'in adını yazdıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği üyeleri, rekor denemesi öncesi her gece 'Halk Kürsüsü' adını verdikleri uygulama kapsamında bir mahallede toplanarak, projeyi anlatarak vatandaşlardan destek istiyor.

Kaynak: UrfaHaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder