10 Ağustos 2012

Sizi mutlu edecek tek şey var

Zamanın birinde çok mutsuz bir kral varmış. Hayal edebileceğiniz her şeye sahipmiş; ama yine de çok mutsuzmuş. Uzak ülkeler dâhil her yerden şaklabanlar, sirkler, dalkavuklar gelmiş, ama yine de kralı mutlu edememişler.

Kral uzak dağlarda yaşayan bilge adamı çağırmalarını istemiş. Derdine olsa olsa o çare olur diye düşünmüş. Yaşlı bilgeyi getirmişler, kral mutsuzluğunu anlatmış ve ona mutlu olmanın yolunu gösterirse bilgeye ne isterse vereceğini söylemiş. Bilge biraz düşünmüş ve demiş ki:

"Kralım sizi mutlu edecek tek şey var.- Ülkede en mutlu adamı buldurun ve onun bir gömleğini ödünç alıp giyin. Mutluluğun sırrını keşfedecek ve çok mutlu olacaksınız." Bir giydiği kıyafeti bir daha giymeyen, binlerce gömleğe sahip zengin kral çok heyecanlanmış. Adamlarını ülkenin her yanma salmış. Adamları tüm ülkeyi dolaşmışlar ve herkes ülkenin en mutlu adamı olarak aynı kişiyi göstermiş. Kralın adamları ülkenin en mutlu adamım bulmuşlar ve hayretle görmüşler ki en mutlu adamın bir gömleği bile yokmuş!

Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır s.215 (Ahmet Şerif İzgören)

6 yorum:

  1. Çok anlamlı bir hikaye =)

    YanıtlaSil
  2. Siyaset ile ilgili kitaplarda olsaydı bu blogda tadından yenmeyecekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem bey, elimden geldiğince tüm kategoride kitaplar yayınlamaya çalışacağım. Fakat malumunuz ki o kadar çok kitap var ki okuyacak ve yayınlayacak, hepsi zaman alıyor, inşallah onlara da sıra gelecek.

      Sil
    2. Kırmızı Kedi yayınevi kitaplarından başlayabilirsiniz.

      Teşekkür ederim.

      Sil
    3. Tavsiyenizi değerlendireceğim.

      Sil
  3. ahmet şerif izgören farkı ... başarılı bir paylaşım

    YanıtlaSil