08 Eylül 2012

En Çok Kitap Okuyan Vatandaştan Başkan Kamacı"ya Ziyaret

Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi okuyucuları tarafından en çok kitap okuyan kişi olarak seçilen Bahattin Köksal, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı ziyaret etti. Didim'e yerleştiğini belirten Köksal, herkese kitap okuma çağrısında bulundu.

Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi okuyucuları tarafından en çok kitap okuyan kişi olarak seçilen Bahattin Köksal Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Bahattin Köksal (75) 3 ay önce Didim'e yerleştiğini belirterek Didim'deki sanatsal ve kültürel etkinlikleri beğendiğini söyledi. Türkiye'de en çok kitap okuyan birisi olarak sertifikalandırıldığını belirten Köksal "60 yıldır kitap okuyorum. Son 5 yılda 760 kitap okudum. 3 aydır da Didim'deyim. Bu kentte kültürel ve sosyal çalışmaların yanı sıra sağlıklı bir kent... Toplumun okuma alışkanlığı kazandırılması noktasında belediyenin çalışmalarını takdirle izliyorum. İlçede bir kütüphanemiz var. Yazarlar Festivali düzenleniyor, insanlar sanatsal etkinlikler aydınlatılıyor" dedi.

Köksal Didim'de yapılan çalışmaların kendisinin Didim'e yerleşmesinden etken olduğunu söyledi. Ülke olarak okuma alışkanlığımızın olmadığına vurgu yapan Köksal herkes okuma çağrısında bulundu.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Didim'i bir kültür, sanat ve edebiyat kenti yapma noktasında çalıştıklarını belirterek, "Didim'in adı ulusal yayınlarda pek duyulmuyor neden biz magazinle uğraşmıyoruz. 17 yıldırı Barış Şenliği yapıyoruz, etkinliklerimize ulusal gazeteler ve tv'ler yer vermiyor. Biz zaten magazinle adımız duyulsun istemiyoruz; biz sanatla, kültürle adımız duyulsun istiyoruz. Bahattin bey gibi örnek insanların Didim'e yerleşmesi ve adımızın bu şekilde duyurulması önemli; Biz ilçemizde 'Oku ki geliş anla ki değiş' okuma kampanyası yaptık. Didim okuyor kampanyası düzenledik. Öğrencilerimizi ve halkımız bu kampanyaya dahil etmeye çalıştık. Bu çalışmalarda diğer şehirlere örnek oldu. Biz yeni neslimizi okumuş bilgi kişiler olarak yetişmesi için gayret ediyoruz" diye konuştu.

Kamacı ayrıca Köksal'a yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür etti ve Didim'de yaşamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Medya73

2 yorum:

  1. Ben de Adnan Ötüken okuyucusuyum, sık sık gidip geliyorum ama valla bana soran olmadı sizce en çok kitap okuyan kim diye. Nasıl seçildi, kim seçti anlamadım.

    YanıtlaSil
  2. Ben de seçilme yöntemine takıldım doğrusu. "En çok kitap okuyan" şeklinde bir sıralama olacaksa bunun en objektif yolu kütüphane kayıtlarından kontrol etmektir. Diğer okurlara sorarak bu şekilde bir seçim yapmak seçimin tarafsızlığına gölge düşürür. Olayı amacından uzaklaştırır.

    YanıtlaSil