08 Eylül 2012

Ödemişli Çocuklar Kitaplara Koştu

Ödemiş'in Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 90. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 10. Çocuk Kitapları Fuarı törenle açıldı. Engelsiz Kahve önündeki Aykut Oray Sokağı’nda düzenlenen etkinliğe, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, daire amirleri, veliler ve çocuklar katıldı. Bilim ana temasıyla, Erkan Kırtasiye ve Erol Kırtasiye’nin katkılarıyla düzenlenen fuarda çocuklar bilim dergilerini ve kitaplarını kapmak için birbiriyle yarıştı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, şu bilgileri verdi: "Fuarımızın amacı; çocuklara kitap okumayı sevdirmek, okumanın önemini kavratmak, biriktirdikleri harçlıklarıyla tasarrufa teşvik edip diledikleri kitabı okumak, okudukları kitapları konuşmak, tartışmak, böylece aralarındaki sosyal kaynaşmayı ve birlikte hareket etmeyi sağlamak. Bu yıl fuarımızın ana temasını “Bilim” olarak belirledik. Çocuklarımızın bilime yönelmeleri, fen bilgisi derslerinde gösterilen konuların deneylerini kendilerinin yaparak öğrenmeleri amacıyla 2010 yılında Deneme ve Bilim Merkezi’ni açtık. Bu merkez, sadece Ödemiş ve köylerinde eğitim alan çocuklarımız için değil, komşu il ve ilçelerdeki okullar tarafından da büyük ilgi gördü. Deneme Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim Kafe’de ise çocuklarımız zeka oyunları ile kendilerini geliştirme fırsatı bulabiliyor. TÜBİTAK tarafından yayınlanan bilim dergilerini burada ücretsiz olarak dağıtıyoruz. 3 gün sürecek 10. Çocuk Kitapları Fuarı kapsamında da TÜBİTAK yayınlarından ve dergilerinden ücretsiz olarak dağıtacağız. 6-12 yaş gruplarındaki çocuklarımız bu dergilerden yararlanacak.”

Keskin, konuşmasının ardından çocuklara kitaplardan hediye ederken, fuarın minik ziyaretçisi Ceren Sevinç ilgi odağı oldu. 5 yaşındaki Ceren’i kucağına alarak stantları gezen Belediye Başkanı Bekir Keskin, küçük kıza dergi ve kitaplardan armağan etti. Keskin, tüm çocukları bugün de devam edecek olan fuara davet etti.

Kaynak: Haber Yurdum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder