24 Eylül 2012

Toplu Kitap Okuma Dünya Rekoru Girişimi

Diyarbakır Siverekliler Derneği Başkanı Burhan Erol, Siverek'te toplu kitap okuma kategorisinde dünya rekoru kırılmasının hedeflendiğini belirterek, "Hepimiz Siverek'te olmalıyız" dedi.

Erol, yaptığı açıklamada, Siverek'te 25 Eylül Salı günü 30 bin kişinin Ahmet Arif'in "Anadoluyum Ben" şiirini okuyacağını kaydetti.

Guinness Dünya Rekorlar kitabına girmek için gerekli başvuruların yapıldığını ve rekor girişimi için hazırlıkların devam ettiğini kaydeden Erol, şöyle konuştu:

"Girişim için akademisyenlerden, yazarlardan, sanatçılardan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerden ve eğitimcilerden oluşan 52 kişilik bir proje meclisi oluşturuldu. Girişim bu proje meclisinde alınan kararlar doğrultusunda yürütülüyor. Ayrıca rekor girişimi bölge milletvekilleri, Şanlıurfa Valiliği, kaymakamlık, belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, siyasi parti ilçe teşkilatları ve meslek kuruluşları tarafından da destekleniyor. Şanlıurfa Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin teknik destek veriyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaretimizde destek talep etmiştik. Sağ olsunlar talebimizi anında karşıladılar."

Programa yazar, sanatçı ve siyasetçilerin de katılacağını ifade eden Erol,

"Girişim kapsamında bir dizi sanatsal ve kültürel etkinlikte düzenlenecek. Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusunun yapılacağı girişimde Ahmet Arif'in

'Anadoluyum Ben' şiiri rekor kırıldıktan sonra 4 dilde okunacak. Cadde ve sokakların afişlerle süslendiği Siverek'e o gün için Diyarbakır, Şanlıurfa, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana olmak üzere çeşitli illerden Sivereklilerin gelmesi bekleniyor. Etkinliği aralarında yabancı ajanslarında bulunduğu çok sayıda basın kuruluşu da izleyecek. Siverek'te dünya rekorunun kırılması girişimine herkesi tüm bölge halkını davet ediyoruz. Bu sadece Siverek'in değil tüm bölge halkının girişimidir. Hepimiz Siverek'te olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler

2 yorum:

  1. SİVEREK-ŞANLIURFA NIN İLÇESİ DEĞİLMİ ANLAMADIM??DİYARBAKIR-SİVEREKLİLER DERNEĞİ NE DEMEK????

    YanıtlaSil
  2. Hani olur ya başka illerde, Mesela İstanbul'daki Malatyalılar derneği gibi, bu da Diyarbakır'daki Siverekliler derneği olması lazım.

    YanıtlaSil