15 Kasım 2012

Bu Okulda Öğrenciler Yıllardır Tenefüste Kitap Okuyor

Kitap okuma alışkanlığının az ve yeterli seviyede olmadığı Türkiye'de Gerede Halil Nom Ortaokulu öğrencileri alışkanlık kazanmak ve bilgi sahibi olmak için 8 yıldır her gün uzun tenefüsü olan 2. tenefüste (20 dakika) kitap okuyor.

Türkçe öğretmenleri Emre Saban rehberliğinde her gün yaklaşık (50 -140 öğrenci) 20’ kitap okuyor ve kitap okuma alışkanlığı kazanıyor.

Okul Müdürü Mevlüt Gümüş, kitap okumanın önemine inandıklarını bilgiye önce ulaşanın erken yol aldığını ve bunun karşılığında SBS’de aldıklarını belirtti. Tenefüste kitap okuma uygulaması her öğretim yılı ekim ayı mayıs ayları arasında 8 ay sürüyor. Öğrencileri teşvik etmek amacıyla her ay düzenli olarak çekilişler yapılıyor ve öğrencilere çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri veriliyor.

Kaynak: Mynet Haber

3 yorum:

  1. Çok doğru bir iş çok yanlış bir uygulama tenefüs dersler boyunca hareketsiz kalan çocukların hareket ederek akıl ve bedenlerini dinlendirme zamanlarıdır aslında. Çocukların buna mutlaka ihtiyacı vardır hatta ders saatleride uzundur.Neden ekstra bir okuma saati veya derslerde bu giderilmiyor.Dediğim gibi okuma alışkanlığı kazandırmak doğru fakat çocuğun serbest saatinde oturtmak pedogojik bir hata.

    YanıtlaSil
  2. Birsürü çocuğa ızdırap oluyorlar, o çocuklar teneffüsleri gaspedildiğinden oflaya puflaya zorla oturuyorlardır. onların yarısı ileride eline kitap almaz okuyacağı varsa da okumaz. Teneffüs insani bir ihtiyaç, heleki çocuklar için. umuyorum ki zorunlu değildir.

    YanıtlaSil
  3. ilkokuldayken bizim okulumuzda da benzeri bi uygulama yürütüldü.tenefüste değil okul çıkışlarında yarım saat fazla kalıp kitap okuyorduk ama tabiki de şikayetçiydik durumdan.kesinlikle katılıyorum uygulamalar yanlış.daha mantıklı bir şekilde yürütülmeli.

    YanıtlaSil